Dmitri Rogozin despre Acordul de Asociere parafat de Moldova cu UE: „Rusia va găsi soluţii economice ce nu vor permite «strangularea Transnistriei»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin FOTO: Arhivă
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin FOTO: Arhivă

În cadrul unui interviu pentru „Eho Moskvî“  vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat că autorităţile din Federaţia Rusă vor analiza rezultatele Summitului de la Vilnius în cadrul căruia Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE şi vor căuta soluţii pentru regiunea transnistreană.

Asociere într-un an şi jumătate a Republicii Moldova cu UE va duce economia Transnistria la un pas de supravieţuire, pentru că, practic, ei vor fi izolaţi economic. Şi, bineînţeles, Federaţia Rusă în calitate de negociator recunoscut pe plan internaţional şi de garant al stabilităţii în regiune şi pur şi simplu ca o ţară cu un număr mare de cetăţeni care trăiesc în afara ei, în Transnistria- se gândeşte cum să-şi poporul“ - a declarat oficialul rus ]n cadrul unui interviu pentru radio „Echo Moscvî“.

„În viitorul apropiat, conducerea Federaţiei Rusie va discuta aspecte legate de Transnistria  şi nu numai – adică se vor discuta problemele legate de rezultatele Summit-ului de la Vilnius. Eu, în calitate de reprezentant special al preşedintelui Rusiei în Transnistria, am pregătit deja propunerile şi le-am prezentat  preşedintelui, cred că vor fi luate în considerare. Apoi, cred că vom vorbi despre decizii economice care nu permitem strangularea Transnistriei“, - a spus Rogozin.

Anterior, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Republica Moldova şi Ucraina nu vor adera niciodată la Uniunea Europeană, indiferent dacă vor semna acorduri de asociere, care, în opinia lui, vor avea efecte negative asupra relaţiilor cu Rusia. „Perspectivele europene ale celor două ţări sunt foarte obscure. Este foarte probabil că nu vor deveni niciodată membre ale Uniunii Europene. Însă, dacă vor semna acorduri de asociere, se vor angaja să respecte normele şi standardele altora...“, a atras atenţia vicepremierul Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite