Krasnoselskii, despre întrevederea cu Dodon: Scopul meu era să nu ating problemele politice. Statutul nostru este decis, noi suntem independenţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, a participat joi, 12 ianuarie, la o adunare consultativă cu deputaţii primului Soviet Suprem de la Tiraspol. În cadrul discuţiilor, liderul separatist a atins şi subiectele legate de întrevederea cu preşedintele Igor Dodon din 4 ianuarie, de la Bender.

„Scopul meu principal în cadrul întrevederii era să nu ating problemele politice. Statutul nostru este decis, noi suntem independenţi. Şi anume independenţa este garanţia securităţii noastre”, a declarat Vadim Krasnoselskii.

Liderul separatist a mai menţionat că independenţa Transnistriei trebuie apărată şi în niciun caz nu trebuie permis cuiva să lipsească Tiraspolul de acest statut, este inadmisibil, indiferent cât de „bune ar fi la prima vedere condiţiile”.

„I-am spus că noi avem multe probleme nesoluţionate pe plan economic, umanitar, cultural, libera circulaţie, asta trebuie de rezolvat indiscutabil”, a adăugat Krasnoselskii, conform site-ul oficial al „preşedintelui” Transnistriei

Amintim că întrevederea între Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii din 4 ianuarie, de la Bender, a avut drept obiectiv ca părţile să se cunoască reciproc în vederea stabilirii unui dialog constructiv ce ar duce la soluţionarea problemlor stringente ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Printre subiectele abordate libera circulaţie a cetăţenilor, recunoaşterea diplomelor transnistrene, calea ferată, comunicaţiile, problema numerelor de înmatriculare transnistrene şi altele. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite