Fostul şef al BEM rămâne după gratii. Judecătorii au decis prelungirea arestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria sectorului Buiucani a decis astăzi, 29 decembrie, prelungirea mandatului de arest pe numele fostului preşedinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, cu încă 30 de zile, transmite IPN.

Apărarea fostului preşedinte BEM susţine că nu este de acord cu sentinţa, care ar fi una neîntemeiată, şi o va contesta în instanţa de apel.

Grigore Gacikevici are statut de bănuit într-un nou dosar deschis pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM. Potrivit CNA, este vorba despre încălcarea regulilor de creditare în privinţa a trei agenţi economici, suma totală a acestora depăşind 260 000 000 de lei. În baza probelor acumulate de procurori şi ofiţerii de urmărire penală ai CNA, a fost deschis un dosar penal. Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la şapte ani.

Până acum, cinci persoane din fosta administraţie a BEM au statutul de inculpat, iar la începutul lunii decembrie, a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cadrul căreia au fost conexate mai multe cauze penale ce vizează fraudele de la BEM. Pe banca acuzaţilor sunt fostul preşedinte al BEM, foştii şefi ai Direcţiei Credite, Direcţiei Securitate şi Direcţiei Juridice. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite