E OFICIAL Grigore Gacikevici a fost pus sub învinuire de către procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Băncii de Economii e cercetat pentru favorizarea obţinerii de către doi agenţi economici a unui credit bancar în valoare de peste 2 milioane de euro.

Fostul şef al Consiliului de Administraţie din cadrul Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, a fost învinuit oficial, azi, de către procurori, pentru favorizarea obţinerii de către doi agenţi economici a unui credit bancar, prin înşelăciune. Valoarea creditului a fost de peste 2 milioane de euro. Gacikevici este acum cercetat în stare de libertate şi nu are voie să plece din ţară, în următoarele 30 de zile.

„Cazul Gacikevici se instrumentează de mai multe subdiviziuni ale Procuraturii. La moment se face o revizuire a tuturor dosarelor penale ce ţin de Banca de Economii. Grupului de lucru i s-a trasat sarcina identificării prejudiciului cauzat şi posibilitatea recuperării lui. Vom vedea la ce etapă ne aflăm şi dacă este raţional ca de acest caz să se ocupe un singur organ de urmărire penală“, a spus procurorul general interimar Andrei Pântea, despre fostul preşedinte al BEM care se declară nevinovat. Dacă va fi găsit vinovat, Gacikevici riscă până la 15 ani de puşcărie.

Grigore Gacikevici a ocupat funcţia de preşedinte al Băncii de Economii în perioada 2004-2012. Fostul preşedinte al Băncii de Economii a fost reţinut pe 1 februarie, la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite