Domnica Manole, demisă din funcţia de judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Curţii de Apel Chişinău Domnica Manole a fost eliberată din funcţie. Decretul preşedintelui Igor Dodon privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite IPN.

La începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informaţii şi Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Domnica Manole incompatibilă cu funcţia de magistrat. CSM a propus şefului statului să o elibereze din funcţie. Atunci magistrata a apreciat această decizie ca fiind o comandă politică, o decizie ilegală, cu depăşirea flagrantă a tuturor prevederilor legale. Domnica Manole mai declara că hotărârea CSM are şi scopul de a intimida alţi judecători care ar putea proceda cum a procedat ea, atunci când nu s-a lăsat influenţată de către factorul administrativ.

În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărâre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfăşoare referendumul constituţional iniţiat de către Platforma „DA”.  Adresarea la CSM pentru cercetarea judecătoarei a fost înaintată drept urmare a deciziei Curţii Supreme de Justiţie prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărârii emise de judecătoare şi a sesizării preşedintelui CEC de atunci, Iurie Ciocan, prin care se solicita tragerea la răspundere penală a acesteia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite