Dodon: Susţinătorii Maiei Sandu propun ca bisericile să fie impozitate. Poate propuneţi să fie închise? Să vă fie mai simplu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO protv.md
FOTO protv.md

Candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat nedumerit în cadrul unei conferinţe de presă din 9 noiembrie de faptul că a fost lansată o petiţie prin care se cere impozitarea bisericilor din Moldova. Socialistul menţionează că cei care au lansat campania ar fi susţinătorii Maiei Sandu.

Petiţia despre care vorbeşte Dodon a strâns aproape 10.000 de semnături. Ea a fost iniţiată după ce Biserica, prin Mitropolitul Moldovei şi Episcopul Marchel şi alţi preoţi, a ieşit cu un mesaj public de susţinere a lui Igor Dodon la prezidenţiale. Internauţii au calificat aceste acţiuni ca însemnând implicarea bisericii în viaţa politică şi au cerut ca în rezultat Biserica să fie impozitată.

Dodon spune că va proteja va valorile creştine şi familia tradiţională, acuzând-o din nou pe Maia Sandu că ar fi sprijinită de comunitatea LGBT.

„Eu sunt un susţinător al instituţiilor bisericeşti. Am luptat şi lupt cu împotriva minorităţilor sexuale în Republica Moldova. Maia Sandu nu respectă valorile noastre tradiţionale. A fost susţinută de minorităţile sexuale şi probabil îi va promova fiind în instituţiile de stat”, a declarat preşedintele PSRM.

În conferinţa sa de presă, socialistul a anunţat pentru ce va mai pleda dacă va ajunge preşedinte. Printre punctele sale se enumeră consolidarea statalităţii, care în opinia lui este ameninţată de Maia Sandu pe motiv că şi-ar dori Unirea cu România. Va încerca să menţină neutralitatea ţării şi se declară împotriva trupelor străine pe teritoriul Moldovei, fie că e vorba de NATO sau Rusia. Dodon subliniază ca este pentru identitatea moldovenească şi predarea istoriei Moldovei în şcoli. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite