Ambasadorul rus la Bucureşti: Declaraţiile lui Rogozin nu reprezintă opinia oficială a Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul Federaţiei Ruse a descălecat în acest an de două ori la Chişinău declarând multe şi de toate
Reprezentantul Federaţiei Ruse a descălecat în acest an de două ori la Chişinău declarând multe şi de toate

Reprezentantul diplomatic al Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, a declarat la postul Digi 24 că atunci când vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus că România susţine eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE, pentru a o anexa, nu exprimă poziţia oficială a Moscovei

"Din câte ştiu eu, conform legilor noastre, poziţia oficială a Federaţiei Ruse este exprimată de preşedinte, de prim-ministru şi de ministrul Afacerilor Externe. Niciunul dintre ei nu a exprimat aceasta părere ca România încearcă să înghită Republica Moldova“, a declarat Oleg Malghinov, ambasadorul Federaţiei Ruse în cadrul unei emisiuni la postul Digi 24, citat de portalul karadeniz-press.ro.

Aminitim că la începutul lunii octombrie vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe contul său de Twitter, după întrevederea preşedintelui Traian Basescu cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, că România planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeana şi apoi anexarea acesteia.

Ambasadorul rus a încercat chiar să minimizeze rolul lui Rogozin în exprimarea poziţiilor oficiale ale Rusiei. "Din partea autorităţilor române, a Guvernului român, nu am văzut niciodată declaraţii oficiale care să susţină ca ar fi planuri să inghită oficial Republica Moldova”, a precizat ambasadorul Rusiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite