România va aplica măsuri speciale de control al bagajelor la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând cu 15 noiembrie, călătorii vor trebui să declare bunurile pe care le au în bagaje FOTO: Arhivă
Începând cu 15 noiembrie, călătorii vor trebui să declare bunurile pe care le au în bagaje FOTO: Arhivă

Noile reguli vor fi aplicate de pe 15 noiembrie. Potrivit acestora, călătorii vor trebui să declare toate bunurile pe care le au în bagaje.

La frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale pentru următoarele categorii de bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Potrivit customs.ro nolile reguli vor intra în vigoare începând cu data de 15 noiembrie.

În acest sens,călătorii vor trebui să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale prin completarea “Declaraţiei de bunuri fără caracter comercial”, pusă la dispoziţie gratuit de birourile vamale.

Aceste bunuri pot fi introduse în România în anumite limite cantitative, prevăzute de legislaţia în vigoare şi afişate la biroul vamal, introducerea lor fiind permisă doar o dată la şapte zile de la ultima declarare scrisă. Cantităţile care depăşesc limitele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru aceste categorii de bunuri sunt considerate importuri de bunuri cu caracter comercial ce poate fi efectuat numai cu respectarea reglementărilor vamale şi fiscale în vigoare.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite