Cristian David şi Victor Alexeev şi-au lansat programul politic la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian David şi Victor Alexeev, la prezentarea programului electoral la Chişinău FOTO Adevărul
Cristian David şi Victor Alexeev, la prezentarea programului electoral la Chişinău FOTO Adevărul

Candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României din partea Uniunii Social Liberale (USL), Victor Alexeev şi Cristian David şi-au lansat astăzi programul politic la Chişinău. Evenimentul a avut loc în incinta Teatrului „Ginta Latină” din Capitală, la care au participat personalităţi marcante de pe ambele maluri ale Prutului, printre care fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu.

„Suntem născuţi pe ambele maluri ale Prutului, dar avem un mare proiect politic comun. Vreau să demonstrez că se poate face politică fără a merge la Bucureşti. Vreau să reprezint interesele tuturor românilor de aici”, astfel şi-a început discursul candidatul pentru Camera Deputaţilor din Parlamentul României Victor Alexeev. El a pus accent pe simplificarea procesului de redobândire a cetăţeniei române pentru moldoveni. „Voi institui Linia fierbinte pentru denunţarea abuzurilor, neregulilor şi actelor de corupţie existente în procedura de redobândire a cetăţeniei române. De asemenea, voi propune completarea legislaţiei cu privire la spijinul acordat românilor de pretutindeni”.

La rândul său, candidatul USL pentru Senatul României în Colegiul Nr.1 Diaspora (Europa-Asia), Cristian David, a promis iniţierea a 1.000 de noi acorduri de înfrăţire şi parteneriat transfrontalier între administraţiile locale din România şi Republica Moldova. „Voi deschide birouri parlamentare permanente la Chişinău, Bălţi, Cahul, Soroca, Ungheni, Orhei, unde vor fi primiţi în audienţă cetăţenii români din Republica Moldova”. El a subliniat necesitatea creării Băncii Moldo-Române, precum şi atragerea Republicii Moldova în proiectul Centralei nucleare de la Cernavodă, pentru asigurarea independenţei energetice de est.

În susţinerea lui David Cristian şi Victor Alexeev a susţinut un discurs şi fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu. „Vreau să aveţi toată încrederea că vă vom susţine în aspiraţiile voastre europene. Mi se pare regretabil că deseori din cauza unor obstacole administrative, moldovenii nu reusesc să-şi redobândească cetăţenia română”, a spus Tăriceanu. El i-a asigurat pe moldoveni că îi va susţine în procesul de integrare europeană şi a şi-a exprimat speranţa că în curând vom avea acelaşi imn.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite