Primarul satului Bahmut, învinuit că ar fi capul unei grupări criminale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii grupării au fost reţinuţi FOTO Adevărul
Membrii grupării au fost reţinuţi FOTO Adevărul

Primarul satului Bahmut, raionul Călăraşi,este acuzat că ar fi organizat o grupare criminală, încercând să deposedeze o persoană de compania de colectare şi preluare a produselor din metal pe care aceasta o deţine.

Procurorul în secţia Exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, Lilian Cociu, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că primarul, care este fost poliţist, a organizat o grupare criminală formată din patru membri, toţi sportivi. Printre acestea se numără şi un fost condamnat, Arcadie Bozari, cunoscut în lumea interlopă ca şi „Arcaşa”, transmite Info-Prim Neo.

Lilian Cociu a menţionat că niciunul dintre inclupaţi nu şi-a recunoscut vina şi nu a făcut declaraţii în cadrul urmăririi penale. Procurorii susţin că deţin suficiente probe, inclusiv înregistrări audio cu discuţii între părţile vătămate şi criminali. Învinuiţii cereau victimei să reînregistreze pe numele organizatorului compania pe care o deţine, iar în caz contrar să le transmită 50 de mii de dolari.

La refuzul proprietarilor de a le transmite în proprietate afacerea, înculpaţii i-au maltratat chiar pe teritoriul firmei, amplasate în sectorul Botanica. În continuare, înarmaţi cu un pistol de model „Gloc-17”, i-au ameninţat cu moartea.

Toţi membrii grupării sunt reţinuţi. Pe marginea acestui caz a fost pornită în luna august curent o cauză penală pentru şantaj şi huliganism agravat, iar pe 21 noiembrie aceasta a fost expediată în instanţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 15 ani de închisoare.

Procurorul general, Valeriu Zubco, a precizat că primarul satului Bahmut este un primar din partea Partidului Democrat, dar a sugerat că apartenenţa politică nu contează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite