Corupţie în vama română? Pavel Filip: Şoferii din Moldova le cumpără o cafea vameşilor ca să treacă mai uşor frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a anunţat miercuri, 1 august, în şedinţa de lucru a Cabinetului de Miniştri, că va semna o scrisoare către omologul său român, Viorica Dăncilă, să ia măsuri cu situaţia de la punctul de trecere a frontierei Leuşeni - Albiţa „pentru că nu doar cu transportul de mărfuri este problema, dar şi cu transportul de pasageri”.

Potrivit şefului Guvernului, şoferii de autocare din Republica Moldova ar fi nevoiţi să le achite cafeaua vameşilor români, pentru ca aceştia să-i lase să treacă mai uşor frontiera.

„Şoferii de autocare îmi spun că, dacă nu le cer 15 euro la vama românească, dar de multe ori sunt în situaţia să le cumpere cafea vameşilor. Probleme sunt peste tot”, a declarat Pavel Filip.

Filip a vorbit şi despre corupţia de la vamă Leuşeni şi a spus că autocarele cu remorcă trec lejer frontiera moldovenească „pentru că taxa este de la 30 până la 100 de euro”.

„Şoferii ştiu, au mers, au plătit şi nu sunt nici scanate, nici verificate bagajele. Iar autocarele cu turişti, ca să arate că lucrează foarte mult, dacă plătesc 15 euro, le dă voie să treacă, fără 15 euro - îşi bat joc”, a spus premierul.

Pavel Filip a solicitat miercuri, 1 august, în şedinţa Guvernului, demisia şefului Poliţiei de Frontieră de la vama Leuşeni şi demisia şefului Serviciului Vamal, după ce pe 26 iulie a efectuat o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leuşeni - Albiţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite