Continuă provocările la Tiraspol. Comisariatul militar, atacat cu cocktailuri Molotov

0
0
x

În clădirea Comisariatului militar din Tiraspol au fost aruncate două cocktailuri Molotov. Unul a căzut pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat între gratiile ferestrei. Angajaţii Comisariatului au intervenit rapid şi au stins flăcările, informează presa din regiunea transnistreană, citată de Unimedia.info.

Potrivit informaţiilor, în jurul orei 04:15, o maşină a oprit la depozitul de petrol al unei întreprinderi, din care a ieşit un necunoscut, a aruncat obiectul şi a dispărut.

Peste circa 30 minute, două cocktail-uri Molotov au fost aruncate în clădirea Comisariatului Militar Republican.

Potrivit sursei, nu au fost raportate pagube sau victime.

Totodată, fragmentele de sticle cu resturile amestecului incendiar vor fi trimise spre examinare.

Amintim că autorităţile neconstituţionale din regiunea transnistreană au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în Transnistria au avut loc mai multe explozii asupra infrastructurii „de stat” a regiunii.

În seara zilei 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Pe 26 aprilie curent, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”.

Aşa-numitul „minister de interne” de la Tiraspol a acuzat autorităţile de la Kiev că ar fi folosit drone deasupra satului Cobasna, raionul Rîbniţa (teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău şi care se află la câţiva kilometri de Ucraina) unde se află depozitul cu muniţii sovietice, care, potrivit experţilor, este cel mai mare depozit de muniţii din Europa.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri