Chişinăul a reacţionat la atacul cu rachete ruseşti din oraşul Sergheevca, în care a fost ucis cetăţean al R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă „atacul absolut nejustificat cu rachete ruseşti asupra blocului de apartamente şi a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, inclusiv copii”.

Deplângem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova a murit, iar alţi 5 angajaţi au fost răniţi. Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile după recentul atac din oraşul Kremenchuk”, se spune într-un comunicat MAE.

Un angajat al unui sanatoriu care aparţine Republicii Moldova de la Sergheevca a murit, iar alţi cinci au fost răniţi în urma bombardamentelor, a anunţat vineri, 1 iulie, ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, citată de Unimedia.info.

Centrul din Odesa era un sanatoriu renovat de autorităţile de la Chişinău şi destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate.

„Aceşti oameni paşnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire şi le dorim din suflet recuperare totală”, a menţionat Nemerenco. 

„Ministerul Sănătăţii deţine în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiţii bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică şi numai am pregătit planuri pentru reluarea activităţii, şi a venit războiul. În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute ţăndări. Dar, cu regret, am fost anuntaţi că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniţi şi unul a decedat, ei toţi locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente”, a scris Nemerenco.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite