Cel mai mare producător de pâine din Moldova cere ajutorul statului pentru a rambursa creditele bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franzeluţa are nevoe de moderinzare
Franzeluţa are nevoe de moderinzare

Societatea Franzeluţa, cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova, a solicitat Guvernului să fie scutită de plata dividendelor pentru anul 2013 pentru a putea rambursa un credit bancar de patru milioane de euro, contractat pentru modernizare.

Aceasta chiar dacă întreprinderea a înregistrat anul trecut un profit de 11,04 milioane de lei, comparativ cu 1,2 milioane de lei în 2012.

Victor Cojocaru, director general la Franzeluţa susţine că fabrica are nevoie urgentă de modernizare. "O mare parte din utilaj este vechi de 30-40 de ani. Până în anul 2011 la întreprindere nu s-au făcut investiţii în modernizare", a precizat managerul, sugerând că de situaţia creată ar fi vinovat şi fostul management, în frunte cu Eugeniu Baleca.

Acesta şi-a dat demisia în vara anului 2011. Atunci Baleca a fost acuzat că ar fi adus prejudicii de circa 24 de milioane de lei şi a fost promisă şi o anchetă.

Victor Cojocaru spune că nu ştie nimic despre anchetă, dar ne-a recomandat să ne adresăm cu astfel de întrebări la Igor Volniţchi, directorul companiei Poliexpert, care prestează servicii PR pentru Franzeluţa.

Fostul consilier pentru relaţiile cu presă a expremierului Vlad Filat susţine că ştie doar că au fost mai multe controale la Franzeluţa, dar despre rezultate nimic. 

În acelaşi timp în iunie 2011 Igor Volniţchi anunţa că la Franzeluţa urmează să fie efectuat "un audit şi să fie investigate unele aspecte ale activităţii acestui domn (Baleca n.r.), dar şi ale altor responsabili de activitatea combinatului. Alte întreprinderi care vor fi vizate în continuare de acţiunile premierului Vlad Filat sunt Metalferos, Moldtelecom, Moldovagaz, întreprinderile din sectorul energetic", a declarat presei Volniţchi.

Am solicitat un răspuns oficial de la Procuratură, dar cererea a rămas fără răspuns.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite