BINEFACERE Lichidatorul Tudor Costin a primit un ajutor substanţial din partea milionarului Renat Usatâi

0
0

Tudor Costin, participantul la lichidarea consecinţelor avariei de la centrala nucleară Mayak, Celiabinsk, despre care am scris că îşi trăieşte viaţa în sărăcie, a primit ieri o sumă considerabilă din partea omului de afaceri Renat Usatâi.

Businessmanul spune că a citit pe pagina eletronică a ziarului „Adevărul“ articolul despre cei doi bătrâni invalizi şi a decis să-i ajute. „Cred că această suma îi va scuti de cheltuielile pentru chirie şi medicamente măcar pentru o perioadă de timp“, a menţionat Usatâi. El a trimis un curier care a adus la redacţia noastră un plic cu bani şi un buchet de lalele.

Bătrânul, în vârstă de 82 de ani, care este nevoit să se descurce cu o pensie mizeră, va avea acum bani suficienţi să-şi achite chiria pe mai multe luni şi chiar să-şi ducă soţia bolnavă la un medic mai bun. „Eram sigur că rana pe care o are Maria poate fi tratată, numai că nu am avut bani să mă duc la un specialist. Ne vor adresa acum la toţi doctorii, numai să-i oprească sângerarea rânii“, ne-a mărturisit Tudor Costin, vădit emoţionat.

„Dumnezeu a făcut o minune“

Bătrânul a spus că-şi dorea ca lupta lui pentru o locuinţă, la care are dreptul legal, să fie cunoscută, dar nu s-a gândit niciodată că va pleca din redacţia noastră cu o sumă de bani. „M-am întors din Celiabinsk grav bolnav. Dumnezeu a făcut o minune cu mine - sunt în viaţă. Va face minuni şi cu voi“, a adăugat bătrânul cu ochii în lacrimi.

Tudor Costin stă în chirie, chiar dacă are conform legii dreptul la un apartament oferit de autorităţile locale.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri