Omul de afaceri Renat Usatâi face acte de caritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Grecu are nevoie urgentă de tratament
Ecaterina Grecu are nevoie urgentă de tratament

Omul de afaceri Renat Usatâi a acordat ieri şi astăzi un ajutor total de 160.000 de lei la două familii, care aveau nevoie urgent de bani pentru tratamentul copiilor.

Astfel pentru tratamentul Ecaterinei Grecu, o micuţă de doar trei luni diagnosticată cu cancer la ochi, acesta a alocat suma de 100.000 de lei.

Silvia Grecu, mama Ecaterinei, ne-a spus că a fost surprinsă de gestul omului de afaceri şi a precizat că speră ca această sumă, împreună cu alţi bani colectaţi graţie mai multor oameni de bună credinţă, să fie suficienţi pentru tratamentul de care are nevoie urgent micuţa. Or, dacă tratamentul va întârzia, medicii ar putea să ia decizia de a îndepărta ochii fetiţei, pentru ca tumoarea să nu se extindă la creier. 

O altă sumă de 5.000 de dolari (peste 60.000 de lei), Renat Usatâi a oferit-o pentru tratamentul Adelinei Ceban din Bubuieci. Fetiţa de trei anişori are cancer la creier. Cu jumătate de an în urmă a fost diagnosticată cu ependimom (tumoare a sistemului nervos central, care poate da metastaze) o boală rară care se întâlneşte doar la două persoane dintr-un milion. Adelina Ceban a suportat  deja trei intervenţii chirurgicale, dar tumoarea avansează foarte repede.

"Am rămas profund impresionat de povestea micuţei. La trei ani ea cântă şi vorbeşte în engleză. Nu am putut rămâne indiferent şi am alocat şi eu o sumă pentru salvarea Adelinei“, ne-a declarat Renat Usatâi.

Pentru a înlătura maladia definitiv, micuţa are nevoie de 21.000 de euro - costul operaţiei care urmează a fi efectuată în Turcia. Mama Adelinei afirmă că datorită oamenilor buni a reuşit să adune practic toată suma necesară. „Panificăm să plecăm sâmbătă în Turcia. Banii adunaţi ne ajung pentru tratament, dar nu ştiu dacă vor fi suficienţi şi pentru, drum, cazare şi alte cheltuieli. Le mulţumesc din suflet tuturor oamenilor care ne-au ajutat“, ne-a spus Rodica Ceban, mama Adelinei.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri