Băsescu: cheltuielile de construcţie pentru gazoductul Iaşi-Ungheni vor fi suportate de partea română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele român Traian Băsescu s-a întâlnit la Chişinău cu premierul Iurie Leancă
Preşedintele român Traian Băsescu s-a întâlnit la Chişinău cu premierul Iurie Leancă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, în timpul întâlnirii cu premierul Iurie Leancă, faptul că lucrările de construcţie pentru gazoductul Iaşi-Ungheni vor fi suportate din contul ajutorului nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit Moldovei de către România.

Lucrările de constricţie ale gazoductului Ungheni-Iaşi vor fi suportate integral de partea română, din contul ajutorului de 100 de milioane de euro nerambursabili acordat de România ţării noastre. Declaraţia a fost făcută astăzi de către preşedintele Traian Băsescu, în timpul întrevederii cu premierul Iurie Leancă.

Totodată cei doi oficiali au mai discutat despre identificarea finanţării studiilor de fezabilitate pentru construcţia a două noi poduri care să unească malurile Prutului.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime de 43,2 kilometri.

Victor Ponta: „Iaşi-Ungheni este o amărâtă de conductă de gaze” către Republica Moldova


Citeşte mai multe despre vizita lui Traian Băsescu la Chişinău

Traian Băsescu, la Chişinău, unei tinere care l-a întrebat despre unire: „Cereţi-o şi o vom face“

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din ţara vecină, o tânără spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova. Şeful statului român a replicat: „Domnişoară, cereţi-o şi o vom face“.

„Nicio palmă de pământ nu se cedează”. Traian Băsescu a vorbit societăţii civile despre justiţie, unire şi „muzica dulce”

Traian Băsescu şi-a încheiat vizita în Republica Moldova cu o întrevedere de mai bine de o oră cu exponenţii societăţii civile. La eveniment s-au adunat oameni de artă şi cultură,  funcţionari şi lideri politici, directori de ong-uri şi mulţi alţii care au adresat întrebări preşedintelui român.

EDITORIAL Alina Ţurcanu: Declaraţii de iubire, promisiuni şi aşteptări

Să dea Domnul să se împlinească şi cele făgăduite acum, dle preşedinte Băsescu! Important e să reuşiţi într-un un an şi jumătate cât veţi mai fi la cârma României. Asta ca să aveţi ce spune la spovedania de sfârşit de mandat pe care ne-aţi promis-o - mai în glumă, mai în serios - când v-am întrebat ce vă reproşaţi că n-aţi reuşit să faceţi pentru basarabeni în cei opt ani la putere.

EDITORIAL Cristi Dumitru: Mitul celor 5000 de burse acordate de statul român tinerilor basarabeni. De ce se ceartă Ponta şi Băsescu pe un subiect care nu există

Am tot văzut astăzi prin media contrele referitoare la numărul de burse pe care statul român ar trebui să-l acorde studenţilor basrabeni. Preşedintele a supralicitat pe un subiect care i-a adus constant popularitate, iar Primul Ministru a taxat rapid promisiunea de mărire a numărului de burse, pe motiv că e uşor să vorbeşti pe banii altora.

„Parteneriat de sânge“ România-Republica Moldova, cu ochii la Moscova

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat, la Chişinău, că Republica Moldova nu are o alternativă la drumul european, iar România rămâne avocatul integrării ţării noastre în Uniunea Europeană.

Primarul Chişinăului l-a primit pe liderul român: „Băsescu este garantul integrării europene a Republicii Moldova”

Preşedintele român, Traian Băsescu, a trecut astăzi şi pe la primăria Capitalei, unde a fost întâmpinat de primarul Dorin Chirtoacă şi alţi funcţionari. Cei doi au discutat despre proiectele comune şi au convenit să se vadă la Bucureşti în viitorul apropiat pentru a continua colaborarea.

FOTO Baie de mulţime la Chişinău: Băsescu, pupat de susţinătorii adunaţi lângă monumentul lui Ştefan cel Mare

Preşedintele român a făcut o tradiţională baie de mulţime printre sutele de susţinători care s-au adunat în vecinătatea monumentului lui Ştefan cel Mare.

Traian Băsescu: „Când termin mandatul, prima vizită o fac la Chişinău, să mă spovedesc“

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat că va reveni la Chişinău când îşi încheie mandatul, pentru a se spovedi în legătură cu facilităţile pe care a reuşit să le întreprindă în beneficiul Republicii Moldova.

Traian Băsescu: „Prioritatea mea şi a României trebuie să fie ca Moldova să devină membră a UE în 10-12 ani“

În interviul acordat postului de radio Europa Liberă cu o zi înaintea sosirii la Chişinău, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că Uniunea Europeană nu va admite ca pe teritoriul Moldovei să mai fie trupe ruseşti.

TOP 5 Cele mai înflăcărate declaraţii făcute de Traian Băsescu pentru basarabeni

Preşedintele român Traian Băsescu a făcut în mai multe rânduri adevărate declaraţii de dragoste basarabenilor, la discursuri publice, interviuri de presă şi întruniri oficiale. Iată, în cele ce urmează, cinci dintre cele mai savuroase declaraţii ale liderului de la Cotroceni.

Comunistul Vladimir Voronin compară vizita lui Traian Băsescu la Chişinău cu cea a mareşalului Ion Antonescu

În opinia liderului PCRM,  venirea de miercuri, 17 iulie, a preşedintelui României reaminteşte de prima vizită la Bălţi a mareşalului Ion Antonescu care a avut loc pe 17 iulie 1941, transmite Unimedia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite