Banca de Economii revine în proprietatea statului şi va rambursa banii ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca de Economii revine în proprietatea statului FOTO: Adevărul
Banca de Economii revine în proprietatea statului FOTO: Adevărul

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a decis ca să fie aplicată hotărârea Curţii Supreme de Justiţie prin care statul devine din nou cel mai mare acţionar la Banca de Economii, iar lichidatorul băncii va fi obligat să întoarcă investiţiile acţionarilor ruşi în sumă de peste 80 milioane de lei, scrie mold-street.com.

Potrivit sursei citate, CNPF a decis pe 11 ianuarie să radieze acţiunile din emisunea suplimentară şi să diminueze capitalul Băncii de Economii cu peste 80 de milioane de lei până la 117,34 milioane de lei. În acelaşi timp, lichidatorul BEM şi-a asumat angajamentul să ramburseze banii investiţi de acţionarii ruşi în cadrul emisiunii suplimentare din august 2013. Este vorba de suma de 80,24 milioane de lei.

Menţionăm că Guvernul a decis să nu participe la emisiunea suplimentară din august 2013, iar, în consecinţă, cota statului în acţiunile Băncii de Economii s-a diminuat de la 56% la 33%. Acţionar majoritar a devenit Sisteme Informaţionale Integrate, iar VEB Kapital, subsidiara Vneshekonombank din Rusia, a preluat ulterior circa 25% din acţiunile Băncii de Economii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite