Arina Corșicova, candidata susținută de Ilan Șor la Primăria Bălți din R. Moldova, scoasă din cursa electorală

0
Publicat:

Arina Corșicova a fost exclusă din turul II al alegerilor pentru Primăria Bălți, unul dintre cele mai mari orașe din Republica Moldova. Deși a candidat ca independent, ar fi fost susținută de oligarhul fugar Ilan Șor.

În campanie electorală, Arina Corșicova a fost văzută alături de subalterna lui Șor. FOTO: Facebook
În campanie electorală, Arina Corșicova a fost văzută alături de subalterna lui Șor. FOTO: Facebook

Membrii Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți au examinat sesizarea depusă de șeful Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, și candidatul înaintat de formațiune în cursa electorală din municipiul prorus Bălți, Nicolai Grigorișin. 

În timpul examinării a avut loc un protest în fața instituției, acesta fiind organizat de susținătorii politicianului fugar Ilan Șor, care au scandat ,,Noi suntem pentru alegeri cinstite” și ,,Rușine CEC”.

,,Candidat independent” 

 Arina Corșicova s-a înscris drept candidat independent la scrutin, dar după anularea înregistrării membrilor partidului Șansă, controlat de Ilan Șor, din cursa electorală, liderul acestuia, Alexei Lungu, a îndemnat alegătorii din localitatea din nordul țării vecine să-și dea votul pentru ea. 

,,Excluderea partidului "ȘANSĂ" din procesul electoral a provocat o mare de indignare și revoltă în rândul susținătorilor noștri. În opinia mea, guvernarea a încălcat toate normele legislației moldovenești și ale dreptului internațional.În astfel de condiții, este mai important ca niciodată să nu ne pierdem speranța și încrederea în viitor. Știu că în Moldova mai există candidați demni de încredere, care sunt gata să lucreze în interesul populației. Vă îndemn să îi susțineți:

Orhei - COCIU Tatiana;

Bălți - CORȘICOVA Arina;

Comrat - CHIULAFLÎ Serghei;

Chișinău - BOLEA Vasile”, a scris Alexei Lungu pe pagina sa de Facebook.

Iar în timpul campaniei, Arina Corșicova a fost surprinsă alături de Marina Tauber, subalterna oligarhului fugar, care figurează în prezent în mai multe dosare penale. 

Devansată de candidatul Partidului Nostru 

În primul tur al alegerilor locale din data de 5 noiembrie, pentru Arina Corșicova și-au dat votul 8159 de persoane, adică aproape 22 % dintre cele înscrise în listele electorale, ea fiind devansată de Alexandr Petkov, candidatul Partidului Nostru, cu aproape 8610 dintre sufragii ( 23 %). Cei doi au fost urmați de socialistul Maxim Moroșan, cu aproape 7850 de voturi, acestea reprezentând în jur 18 %. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite