Alarmă cu bombă la Ambasada Ucrainei la Chișinău. Polițiștii caută autorul

0
0

Reprezentanții misiunii diplomatice ucrainene au primit o scrisoare electronică pe email prin care au fost informați de amplasarea unei bombe la sediul instituției. Verificările instituțiilor abilitate nu au indicat existanța de explozibil.

Alarmă falsă cu bombă la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. FOTO: Moldova.mfa.gov.ua
Alarmă falsă cu bombă la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. FOTO: Moldova.mfa.gov.ua

La Ambasada Ucrainei din Republica Moldova au intervenit polițiștii, salvatorii, dar și specialiștii de la Bombtech, adică structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova. 

,,Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112,despre un mesaj pe email-ul Ambasadei Ucrainei, precum că sediul instituției este minat. În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate”, au anunțat forțele de ordine.

Autorul alertei nu a fost găsit

Acum, oamenii legii încearcă identificarea autorului alarmei false cu bombă. 

,,Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului.Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”, au mai informat aceștia.

Dacă va fi identificată și diferită justiției, persoana care a dat alerta falsă riscă o amendă de până la 43 mii de lei moldovenești ( în jur de 10.000 de lei românești), până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cel mult doi ani de pușcărie. 

Val de alerte cu bombă false

Începând cu vara acestui an, în țara vecină a fost înregistrat un val de alarme false cu bombă, care a vizat Guvernul, Parlamentul, Președinția, Primăria municipiului Chișinău, spitale, judecătorii, dar și clădiri private. Cele mai multe alerte au fost prin mesaje online, iar premierul Natalia Gavrilița a declarat că scrisorile electronice au fost expediate de pe conturi din Rusia și din Belarus, scopul autorilor fiind provocarea panicii în societate și testarea capacității de intervenție a instituțiilor statului. Până acum, autoritățile nu au identificat persoanele implicate în aceste cazuri. 

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne a propus înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte, iar în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au fost anunțate măsuri  de securitate.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri