Premierul spaniol Pedro Sanchez începe președinția Consiliului UE cu o vizită la Kiev

0
Publicat:

Premierul spaniol Pedro Sanchez va merge sâmbătă la Kiev, pentru reafirma sprijinul de "de neclintit" al Uniunii Europene față de Ucraina, în prima zi a preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului UE asigurată de către Spania începând cu 1 iulie, informează AFP, scrie Agerpres.

Steag Uniunea Europeană și Ucraina FOTO: Shutterstock
Steag Uniunea Europeană și Ucraina FOTO: Shutterstock

Anunțul despre întâlnire a fost făcut de către președintele Ucrainei Volodomir Zelenski, în timpul unei videoconferințe cu cei 27 de lideri ai Uniunii Europene reuniți în Bruxelles. "Şeful guvernului (Spaniei) a subliniat că primul act al preşedinţiei spaniole va fi de a se deplasa la Kiev pentru a face vizibil (...) sprijinul de neclintit al Uniunii Europene pentru Ucraina, în toate domeniile: militar, umanitar şi economic", a confirmat biroul de presă al lui Sanchez.

În prima zi a summitului de la Bruxelles, liderii europeni şi-au reafirmat angajamentul privind sprijinul pe termen lung acordat Ucrainei faţa agresiunii ruse.

"Este important să dublăm sprijinul pentru Ucraina, pentru capacitatea militară şi ajutorul financiar", a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ucraina este candidată pentru aderarea la UE și speră obțină deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul anului 2023.

Știri ExternePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite