VIDEO Afganistan : Numărul invitaţilor la nuntă, reglementat prin lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nunta tradiţională afgană participă şi cinci mii de oameni
La nunta tradiţională afgană participă şi cinci mii de oameni

Un grup de parlamentari afgani a elaborat un proiect de lege pentru a face mai accesibilă nunta pentru tinerii afganii . Aleşii  propun ca numărul de 4-5 mii de invitaţi, cât se obişnuieşte să vină la petrecere în prezent, să fie limitat la 400. Legea prevede sancţiuni administrative şi penale pentru proprietarii de restaurante care acceptă cererile pentru mii de invitaţi.

Potrivit parlamentarilor, această lege este necesară pentru a deschide calea spre „viaţa de familie” pentru tinerii afgani, care din cauza costurilor exorbitante ale nunţilor tradiţionale amână căsătoria.

Nunta tradiţională în Afganistan durează câteva zile, iar numărul invitaţilor poate ajunge până la 5 mii de oameni. Chiar şi tinerii cu stare sunt obligaţi să strângă bani pentru nuntă timp de câţiva ani sau să se îndatoreze pe viaţă.

Tinerii afgani susţin iniţiativa grupului de parlamentari. Shayma Yaqoubi, un tânăr din Kabul, a declarat pentru Vocea Rusiei : „astăzi, în ţara noastră, mulţi tineri ascultă generaţia mai în vârstă în ce priveşte organizarea nunţii. Dar noi nu avem nevoie de mii de invitaţi, pe care în marea lor majoritate nici măcar nu-i cunoaştem.

Deputaţii au adoptat o decizie corectă şi înţeleaptă şi dacă legea va fi adoptată, multe probleme vor dispărea. Multe, dar nu toate. De exemplu, până în prezent, mai ales în mediul rural, nu mirele şi mireasa se aleg unii pe alţii, ci părinţii lor. Deocamdată această problemă rămâne”, spune Yaqoubi. Un alt tânăr din provincia Kunduz a declarat că într-o lună el câştigă 200 de dolari, iar cea mai ieftină nuntă costă 20 de mii de dolari.
 ;

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite