Un pakistanez căutat de doi ani de poliția italiană a fost arestat. Acuzația teribilă care îi este adusă

0
Publicat:

Bărbatul a fost arestat în Pakistan, unde s-a întors după ce a locuit cu familia mai mulți ani în Italia. El este bănuit că și-a ucis propria fiică, după ce aceasta a refuzat să se mărite cu un văr din țara natală. Ea a vrut să se căsătorească cu un bărbat ales de ea, contrar dorinței părinților.

Tânăra pakistaneză a fost ucisă de părinți  FOTO Corriere della sera
Tânăra pakistaneză a fost ucisă de părinți FOTO Corriere della sera

Cadavrul fetei de 18 ani, pe nume Saman Abbas, a fost descoperit într-o fermă abandonată, îngropat, în noiembrie anul trecut (2022). Părinții ei s-au întors în Pakistan imediat după asta, însă tatăl fetei, doi veri, un unchi și mama fetei, au fost judecați pentru crimă în februarie 2023. Părinții au fost judecați în lipsă, ei find deja plecați în Pakistan. Ceilalți au fost extrădați din Spania și Franța, unde plecaseră.

Mama nu a fost localizată, dar se bănuiește că s-ar afla tot în Pakistan. Tatăl a fost escortat, vineri, de poliția italiană, la bordul uui avion militar cu care a fost adus în Italia, după ce această țară a făcut presiuni pentru ca guvernul pakistanez să aprobe extrădarea lui Shabbir Abbas, tată fetei ucise.

Arestat în Pakistan

După ce a fost urmărit de poliția italiană, Shabbir Abbas a fost arestat în satul său natal din estul Punjabului din Pakistan, în noiembrie 2022, iar la începutul lunii iulie, instanța supremă din Pakistan a aprobat cererea de extrădare. Guvernul a aprobat transferul în Italia la începutul acestei săptămâni, scrie Digi 24.

Tânăra se adaptase la viața occidentală din Italia și refuza să poarte îmbrăcămintea tradițională. De asemenea, ea voia să se mărite cu un bărbat ales de ea și avea o relație cu un bărbat. Ceea ce i-a înfuriat familia a fost o fotografie cu ea și iubitul ei, tot pakistanez (dar pe care familia nu-l accepta) în care se sărută și care a fost postată pe rețelele de socializare.

Polițiștii au dovezi că tânăra i-a spus iubitului ei că a auzit-o pe mama ei vorbind despre uciderea ei și că se temea pentru viața ei. De asemenea, ea i-ar fi spus iubitului ei că dacă nu primește niciun semnal de la ea timp de 48 de ore, să anunțe autoritățile.

Ucisă și îngropată lângă fermă

Ultima oară când a fost văzută în viață, ea a fost suprinsă, alături de părinții ei, pe camerele de supraveghere de la o fermă de pepeni unde lucra tatăl său, la câteva sute de metri de locul unde i-a fost descoperit cadavrul. Ea a dispărut în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, anul trecut.

Apoi, pe camerele de supraveghere sunt văzuți părinții ei, care se întorc fără ea. De asemenea, în alte imagini este surprins unchiul fetei, care este văzut cărând o lopată și alte instrumente de săpat. În plus, fratele minor al fetei le-a mărturisit anchetatorilor că a fost instruit de către părinți să spună că Saman a plecat în Pakistan, în timp ce ei le-ar fi spus altor persoane că este în Belgia.

Cea mai șocantă probă însă a fost un mesaj text transmis de unchiul fetei, în care acesta transmite familiei că „treaba a fost bine făcută”.

Toți cei acuzați susțin că sunt nevinovați.

În 2019, în Italia, constrângerea unui cetățean sau rezident italian să se căsătorească, în Italia sau în străinătate, a devenit infracțiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite