Turcia a arestat 34 de persoane suspectate de legături cu organizaţia islamistă Statul Islamic

0
Publicat:

Autorităţile turce au reţinut sâmbătă 34 de persoane suspectate de legături cu Statul Islamic într-o operaţiune amplă împotriva organizaţiei islamiste, a anunţat ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, pe platforma de socializare X, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Doi bărbaţi au ucis o persoană într-o biserică din Istanbul, săptămâna trecută. FOTO Shutterstock
Doi bărbaţi au ucis o persoană într-o biserică din Istanbul, săptămâna trecută. FOTO Shutterstock

Toţi suspecţii capturaţi în „Operaţiunea Cage 35” sunt cetăţeni străini căutaţi în baza unei notificări de cod roşu a Interpol care solicita arestarea lor, a spus Yerlikaya.

Potrivit acestuia, poliţia a confiscat, de asemenea, mai multe pistoale fără licenţă.

Atac într-o biserică din Istanbul

Recent, autorităţile turce şi-au intensificat operaţiunile împotriva Statului Islamic, după ce doi bărbaţi înarmaţi au ucis o persoană într-o biserică din Istanbul, săptămâna trecută, în timpul slujbei de duminică.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit. Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.  

25 de suspecţi, inclusiv doi bărbaţi înarmaţi, au fost arestați în legătură cu respectivul atac, a declarat vineri ministrul Justiţiei, Yilmaz Tunac.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite