Susținătorii lui Jair Bolsonaro au încercat să pătrundă în sediul poliției federale din Brasilia VIDEO

0
Publicat:

Susținătorii fostului președinte al Braziliei Jair Bolsonaro au avut, luni, un conflict cu poliția și ar fi încercat să pătrundă în sediul poliției federale din Brasilia, relatează AP.

Susținătorii fostului președinte al Braziliei.
Susținătorii fostului președinte al Braziliei. Foto: Captură video YouTube

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu protestatarii, unii dintre ei purtau tricourile galbene ale naționalei de fotbal. 

Secretariatul de securitate publică din Brasilia a menționat într-un comunicat că confruntările au izbucnit după ce poliția a pus în aplicare un mandat de arestare. La începutul acelei zile, judecătorul Curții Supreme Alexandre de Moraes dispusese arestarea temporară a lui José Acácio Serere Xavante, suspectat că a participat la protestele antidemocratice. 

De când Bolsonaro a pierdut alegerile în fața lui da Silva, mulți dintre susținătorii săi s-au adunat în fața cazărmilor militare din întreaga țară, refuzând să recunoască înfrângerea și cerând intervenția forțelor armate. 

 La începutul zilei de luni, autoritatea electorală i-a acordat lui da Silva și vicepreședintelui său o certificare oficială, pecetluind victoria. 

Fostul președinte al Braziliei, care a declarat în repetate rânduri că sistemul electronic de vot este predispus la fraudă și nu și-a recunoscut înfrângerea, le-a spus, vineri, susținătorilor săi că viitorul său politic este în mâinile lor. 

Tentativa de invadare a sediului Poliției Federale din Brasilia este inacceptabilă”, a afirmat Flavio Dino, viitorul ministru al Justiției și Securității Publice în viitoare administrație a președintelui ales Luiz Inácio Lula da Silva. 

 Liderul opoziției din Senat, Randolfe Rodrigues, a afirmat că unii protestatari, pe care i-a numit „teroriști", s-au concentrat în jurul hotelului unde este cazat da Silva. 

Polițiști au fost trimiși de urgență la sediul poliției federale ca întărire, întrucât ofițerii au fost nevoiți să folosească grenade paralizante și gloanțe de cauciuc, a relatat presa locală. Totodată, poliția a blocat mai multe bulevarde și străzi din Brasilia. 

Mai mult decât atât, alți protestatari din alte zone  au dat foc la cel puțin un autobuz și au fost văzuți strângând barierele metalice. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite