Bashar al-Assad: Siria va folosi experiența chineză în reconstrucția postbelică

0
Publicat:

Liderul sirian a mai subliniat că „sprijinul RPC este foarte important pentru Siria, care trece acum printr-o blocadă economică crudă și periculoasă din partea Occidentului”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Oamenii din țările în curs de dezvoltare au un mare respect pentru China, care joacă un rol cheie în formarea unei ordini multipolare care va restabili echilibrul și stabilitatea în lume, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu acordat canalului de televiziune chinez CCTV, al cărui text a fost postat pe canalul Telegram de către biroul de presă al șefului republicii arabe.

Politica Chinei dă speranță pentru renașterea Siriei și a altor țări din lumea a treia, pentru eliberarea lor de neo-colonialism și dependența de dolar”, a spus el. „Folosim experiența chineză în restabilirea economiei și a întreprinderilor industriale”.

După cum a subliniat Assad, „sprijinul Chinei este foarte important pentru Siria, care trece acum printr-o blocadă economică crudă și periculoasă din partea Occidentului, al cărei scop este să înfometeze poporul sirian”. „Stabilirea relațiilor strategice de parteneriat între Damasc și Beijing va avea ca rezultat în curând proiecte concrete care vor contribui la reconstrucția postbelică”, a spus el.

Pe 22 septembrie, la Hangzhou au avut loc negocieri între președintele sirian și președintele chinez Xi Jinping. Drept urmare, liderii celor două țări au anunțat stabilirea unor relații strategice de parteneriat. După întâlnire, au fost semnate documente privind cooperarea bilaterală, în special privind dezvoltarea comună a inițiativei One Belt - One Road.

Pe 23 septembrie, Assad, împreună cu soția sa Asma, au participat la ceremonia de deschidere a celei de-a 19-a ediții a Jocurilor Asiatice de vară de la Hangzhou. 

La 25 septembrie la Beijing, liderul sirian s-a întâlnit cu premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Li Qiang și cu președintele Comitetului permanent al Adunării Naționale Zhao Leji.

Damascul s-a alăturat Inițiativei Chinei One Belt - One Road, în ianuarie 2022 pentru a crea infrastructură globală de transport și investiții. Potrivit consilierului liderului sirian, Luna al-Shibl, China „nu caută să obțină baze militare, scopul său este de a promova progresul și prosperitatea”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite