Șefia lui Netanyahu în fruntea Likud, în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul israelian al economiei, Nir Barkat, un membru de rang înalt al partidului de guvernământ Likud, ar intenționa să conteste conducerea partidului de către premierul Benjamin Netanyahu, acesta declarând că partidul „are nevoie de schimbare” și cerând  alegeri naționale după încheierea războiului, relatează Times of Israel.

Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

„Nu îl voi sprijini din nou pe Netanyahu. După război, trebuie să ne întoarcem către oameni și să le recâștigăm încrederea. Likud are nevoie de schimbare”, le-ar fi spus Barkat activiștilor Likud săptămâna trecută la un magazin de biciclete din Kiryat Gat, potrivit postului public Kan.

„Acționez în conformitate cu o agendă și se apropie de sfârșit”, a adăugat el. Kan scrie că asta înseamnă să candideze la conducerea partidului Likud, chiar dacă Netanyahu nu demisionează, adăugând, fără a cita vreo sursă, că ministrul israelian a confirmat în întâlniri private că aceasta ar fi intenția sa.

Barkat a reacționat în urma raportului, subliniind: „Nu intenționez să cooperez cu oficiali politici care au un motiv ascuns. Nu este un secret pentru nimeni că am critici profesionale la referitor la problema bugetului, care cred că va fi rezolvată.”

Barkat a amenințat că va vota împotriva bugetului în această săptămână, condamnându-l public ca fiind insuficient pentru a răspunde nevoilor economice din timpul războiului. O sursă apropiată ministrului economiei a spus că bugetul, așa cum a fost prezentat, „va duce la colaps economic”.

Kan a observat că relatarea sa nu are nimic de-a face cu problema bugetului.

Deputatul Likud și coordonatorul coaliției în Comitetul de finanțe, Eliyahu Revivo, și -au exprimat dezaprobarea față de absența ministrului Economiei și a membrului Likud, Nir Barkat, de la votul Knesset de duminică privind bugetul modificat pentru 2023.

Într-un interviu pentru Radio North, Revivo a afirmat că, dacă ar fi fost premier, ar fi luat deja măsuri și ar fi tras concluzii cu privire la absența lui Barkat.

„Acestea sunt considerațiile lui. Din păcate, ministrul Barkat pare să fie în dezacord cu guvernul în diverse probleme din motive proprii. La un moment dat, va trebui să se confrunte cu Likud-ul și publicul larg și să explice adevăratele motive din spatele acțiunilor sale”, a comentat el, potrivit Jerusalem Post.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite