Un rechin mâncător de oameni i-a îngrozit pe ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încălzire climei îi aduce pe rechini în ape altă dată inaccesibile
Încălzire climei îi aduce pe rechini în ape altă dată inaccesibile

În regiunea Primorie (Extremul Orient al Rusiei), din cauza frigului a încetat operaţiunea de prindere a unui rechin alb care a atacat cel puţin trei oameni.

Departamentul operativ creat în regiune după seria de atacuri asupra oamenilor, va continua să acţioneze, anunţă Vocea Rusiei. Până la sezonul estival din anul viitor, pe toate plajele trebuie să fie amenajate plase şi îngrădiri speciale pentru ca oamenii să se poată odihni în linişte.
În august, rechinii au atacat oamenii de trei ori. 9 nave de pescuit au încercat să prindă rechinul, iar la această operaţiune au participat peste 60 de oameni, însă rechinul nu a fost prins. Oamenii de ştiinţă consideră că rechinii pot rămâne lângă ţărmurile regiunii Primorie până la sfârşitul lunii octombrie, atâta timp cât temperatura apei va fi conformabilă pentru ei.

Mai mult, cercetătorii de la Institutul de Ihtiologie al Academiei de Ştiinţe a Rusiei susţin au descoperit că e vorba de rechini albi, care s-au adaptat apei mai reci din regiune şi că aceştia vor părăsi regiunea doar după ce temperatura apei va coborâ la 10 grade Celsius.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite