Reacția Iranului la noile sancțiuni promise de Biden: „Ipocrizia nu necesită o reflecţie profundă”

0
0

Iranul a denunțat, marți, „ipocrizia” liderului de la Casa Albă, care a anunțat noi sancțiuni împotriva „autorilor de violenţe contra manifestanţilor paşnici" din Teheran, relatează AFP, conform Agerpres.

După ce Joe Biden a anunțat că va impune sancțiuni împotriva Teheranului, Iranul reacționează.
Iranul a reacționat la noile sancțiuni promise de liderul de la Casa Albă. Foto Twitter/ @amnesty

În Iran se desfășoară proteste după ce o tânără, în vârstă de 22 de ani, pe numele său Masha Amini, a murit la 16 septembrie în urma reținerii sale de către poliția moravurilor la Teheran, care a învinuit-o că nu a respectat codul vestimentar. 

Protestatari, membri ai forțelor de securitate dar și zeci de persoane au fost omorâte în timpul acestor manifestații, care au fost calificate drept „revolte” de către autoritățile iraniene.  

De asemenea, alte câteva sute de persoane au fost reținute. 

Ar fi fost mai bine ca Joe Biden să reflecteze puţin asupra bilanţului ţării sale în privinţa drepturilor omului înainte de a vorbi despre situaţia umanitară (din Iran), chiar dacă ipocrizia nu necesită o reflecţie profundă", se arată în postarea publicată pe Instagram de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanani. 

Preşedintele american ar trebui să fie îngrijorat mai degrabă de (consecinţele) numeroaselor sancţiuni (...) împotriva naţiunii iraniene care reprezintă clar un exemplu de crimă împotriva umanităţii", a mai adăugat Kanani. 

Joe Biden a afirmat, luni, că SUA va impune în această săptămână noi sancțiuni împotriva „celor care au comis violenţe contra manifestanţilor paşnici" în Iran. 

SUA sunt alături de femeile iraniene şi de toţi cetăţenii iranieni care inspiră lumea prin curajul lor", a mai afirmat președintele american. 

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a învinuit SUA și Israelul că au alimentat revoltele. 

Am spus clar că aceste revolte şi această insecuritate sunt opera SUA, a regimului sionist (Israel - n.r.) uzurpator, a mercenarilor lor şi a unor iranieni trădători care i-au ajutat în străinătate", a afirmat el în prima sa reacţie la manifestaţii. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite