Prinţesa Latifa „este îngrijită acasă” şi „starea ei se îmbunătăţeşte”, a transmis familia regală din Dubai după ce ONU a cerut dovezi de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO BBC
FOTO BBC

Familia regală din Emiratele Arabe Unite a transmis un comunicat prin care a asigurat că prinţesa Latifa se află sub îngrijirea familiei după solicitări din partea ONU  a unor dovezi că se află în viaţă şi după ce BBC a publicat mesaje-video disperate ale acesteia.

„Starea ei se îmbunătăţeşte şi suntem încrezători că îşi poate relua viaţa publică la momentul potrivit”, se arată în comunicatul familiei regale, care nu a furnizat însă nicio dovadă că prinţesa este în viaţă.

Familia regală a transmis aceste clarificări prin intermediul ambasadei EAU din Londra.

„Ca replică la relatările din media legate de Şeica Latifa, vrem să le mulţumim celor care s-au arătat îngrijoraţi în privinţa stării ei, în pofida acelor ştiri care cu siguranţă nu reflectă realitatea situaţiei ei.

Familia a confirmat că Înălţimea sa este îngrijită acasă, fiind ajutată de familie şi medici”, se arată în comunicat.

Tatăl prinţesei Latifa, Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, unul din cei mai bogaţi lideri ai lumii, este conducătorul Dubaiului şi vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite.

Vineri, biroul ONU pentru drepturile omului a anunţat că a solicitat infomaţii misiunii diplomatice ale EAU de la Geneva.

„Ne-am exprimat îngrijoarrea privind situaţia prinţeţei având în vedere dovezile video tulburătoare care au apărut săptămâna asta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului la o conferinţă de presă.

„Am cerut o dovadă că este în viaţă - am solicitat mai multe informaţii”.

Organizaţia Human Rights Watch a denunţat comunicatul spunând că este doar o muşamalizare şi că nimeni nu va fi convins de situaţia prinţesei până când aceasta nu va fi eliberată şi va fi liberă să vorbească în numele său.

Reacţionând la comunicatul familiei regale, directorul organizaţiei Human Rights Watch,  Kenneth Roth, a apreciat că şeicul „trebuie să aibă o definiţie ciudată a termenului de grijă”.

„Când Latifa putea să comunice aflam de la ea că a fost ţinută închisă în izolare prelungită - o formă de tortură. Ne putem închipui cum a degenerat acum această grijă, când această cruzime a fost expusă. Nimeni nu îl crede pe Şeicul Mohammed al-Maktoum în privinţa grijii sale simulate până când nu îi redă libertatea Latifei. Doar în momentul în care nu se va mai afla la mâna lui va fi liberă să vorbească pentru ea”, a arătat acesta.

Prinţesele care complică relaţiile dintre Dubai şi Londra: Şeful diplomaţiei britanice se întreabă dacă prinţesa Latifa mai e în viaţă

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite