ONU cere informaţii despre situaţia prinţesei Latifa. Fiica emirului Dubaiului spune că este ţinută „ostatică” într-o „vilă transformată în închisoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Latifa FOTO BBC
Prinţesa Latifa FOTO BBC

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat miercuri că va cere informaţii de la Emiratele Arabe Unite despre situaţia prinţesei Latifa, fiica emirului Dubaiului.

Într-o serie de filmuleţe înregistrate în secret şi difuzate marţi seara în cadrul emisiunii BBC Panorama, prinţesa Latifa spune că se teme pentru viaţa sa.

La aproape trei ani de la ultima sa tentativă de fugă de acasă, oprită de Marina Indiană la cererea emirului Dubaiului, Latifa spune că este ţinută „ostatică” de atunci într-o „vilă transformată în închisoare”.

„Sunt îngrijorată zi de zi de securitatea şi viaţa mea. Poliţia mi-a spus că voi sta în închisoare toată viaţa şi că nu voi mai vedea vreodată soarele. Situaţia devine pe zi ce trece mai disperată”, afirmă prinţesa.

Apelat să intervină, Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că va cere informaţii de la Emiratele Arabe Unite despre situaţia prinţesei Latifa. ONU nu exclude să deschidă o anchetă în acest caz.

Emirul Dubaiului este şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Acesta este totodată vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite şi unul dintre cei mai bogaţi lideri de stat din lume.

În 2018, Latifa al-Maktoum, în vârstă de 35 de ani, a încercat să fugă din Dubai, dar a fost oprită de Marina Indiană la solicitarea tatălui său. Într-o înregistrare video difuzată la acea vreme, ea spunea că a fost „torturată” şi „încarcerată timp de trei ani” de către tatăl său, în urma unei prime tentative de evadare, pe când era doar o adolescentă, în 2002.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite