Primul pacient diagnosticat cu autism a murit la vârsta de 89 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul care a fost primul pacient din lume diagnosticat cu autism a murit la jumătatea lunii iunie, la vârsta de 89 de ani, a anunţat familia sa.

Donald Triplett FOTO: Facebook
Donald Triplett FOTO: Facebook

Donald Triplett, cunoscut sub numele de "Donald T." în literatura ştiinţifică, a fost diagnosticat de medici în 1943, când avea 10 ani, ca suferind de tulburarea neurocognitivă cunoscută sub numele de autism.

Fiind primul caz înregistrat de ştiinţa medicală, americanul a jucat, fără voia sa, un rol-cheie în identificarea acestei dizabilităţi, ceea ce i-a adus numeroase interviuri şi a făcut din el subiectul unui documentar şi al unei cărţi, scrie Agerpres.

În copilărie, Donald Triplett nu răspundea la solicitările părinţilor săi, îşi pierdea interesul faţă de ceilalţi copii, dar s-a arătat capabil să reţină informaţii şi cifre foarte precise pe diverse subiecte.

Părinţii săi, dezorientaţi, au scris o scrisoare de 22 de pagini către un psihiatru pentru copii, în care detaliau comportamentul fiului lor. Textul a rămas o referinţă în documentarea simptomelor tulburării.

În pofida diagnosticului său, considerat atunci ca având ca rezultat un handicap grav, Donald Triplett a reuşit să îşi continue studiile şi să lucreze timp de peste 60 de ani în banca din orăşelul Forest, Mississippi.

În 2020, un copil din 36 a fost diagnosticat cu o tulburare autistă în Statele Unite, potrivit unui studiu realizat de Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), principala autoritate în domeniul sănătăţii publice din Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite