Președintele Egiptului avertizează că regiunea poate deveni o „bombă cu ceas” pe fondul războiului Israel-Hamas

0
Publicat:

Preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi a avertizat sâmbătă în legătură cu extinderea conflictului din Gaza, declarând că regiunea riscă să devină o „bombă cu ceas", informează Reuters, citată de Agerpres.

Abdel Fattah al-Sisi avertizează că regiunea este tot mai tensionată FOTO Profimedia
Abdel Fattah al-Sisi avertizează că regiunea este tot mai tensionată FOTO Profimedia

Abdel Fattah al-Sisi a spus de asemenea că suveranitatea ţării sale ar trebui respectată, în contextul în care drone au fost interceptate după ce au intrat vineri în spaţiul aerian egiptean.

„Am avertizat despre extinderea conflictului”

Israelul a declarat vineri că este ţinta dronelor pe care le-a pus pe seama mişcării houthi din Yemen, susţinută de Iran. Armata egipteană a declarat că dronele, care au căzut în oraşele egiptene Taba şi Nuweiba în apropiere de graniţa cu Israelul, rănind şase persoane, îşi au originea în sudul Mării Roşii. Nu a precizat însă cine a lansat dronele.

„Indiferent de unde vin, am avertizat despre extinderea conflictului. Regiunea va deveni o bombă cu ceas având impact asupra tuturor. (...) Egiptul este o ţară suverană şi suveranitatea şi poziţia sa ar trebui respectate (...). Egiptul este o ţară puternică şi de neatins",  a subliniat Sisi, vorbind la o conferinţă.  

Președintele egiptean a organizat un summit pentru pace sâmbăta trecută şi a cerut să se permită intrarea ajutorului în Gaza, eliberarea ostaticilor şi încetarea focului în conflictul Israel-Hamas.

Amintim că, săptămâna trecută, un tanc israelian a tras din greşeală asupra unei poziţii egiptene, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al forţelor armate ale Israelului (IDF) într-un comunicat preluat de Reuters şi AFP.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite