Israelul a lansat cele mai intense bombardamente de până acum: 150 de ținte subterane ale Hamas, lovite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a anunţat că „a lovit 150 de ţinte subterane” în nordul Fâşiei Gaza în cursul nopții de sâmbătă, când bombardamente au fost foarte intense, relatează AFP.

Israelul bombardează intens Gaza de vineri în pregătirea invaziei terestre FOTO PROFIMEDIA
Israelul bombardează intens Gaza de vineri în pregătirea invaziei terestre FOTO PROFIMEDIA

Aproximativ 100 de avioane de luptă au bombardat Gaza în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit armatei israeliene care a postat și un video în care apar coloane de tancuri, a relatat BBC.

"În timpul nopţii, avioanele de război ale Tsahal (armata israeliană) au lovit 150 de ţinte subterane din nordul Fâşiei Gaza, dintre care tuneluri folosite de terorişti, locuri de luptă subterane şi alte infrastructuri subterane. Mai mulţi terorişti Hamas au fost ucişi", se arată în comunicatul IDF, publicat sâmbătă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Armata israeliană susţine de asemenea că a ucis un oficial Hamas care era responsabil de "paramotoare, drone, echipamente de detectare şi apărare aeriană".

"Asem Abu Rakaba a luat parte la organizarea masacrului din comunităţile care se învecinează cu Fâşia Gaza la 7 octombrie", "el a condus teroriştii care s-au infiltrat în Israel cu paramotoare şi a fost responsabil pentru atacurile cu drone asupra posturilor de supraveghere ale Tsahal", se arată în comunicatul citat.

Armata israeliană și-a intensificat operațiunile în Gaza

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat vineri că îşi extind operaţiunile la sol împotriva organizaţiei islamiste Hamas.

În ultimele ore, armata a declarat că deja şi-a intensificat operaţiunile în Gaza, care a fost complet închisă de la asaltul pe scară largă al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Principalul purtător de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a confirmat, într-un briefing sâmbătă, că trupele israeliene au intrat peste noapte în nordul Fâșiei Gaza, adăugând că forțele sunt "încă pe teren". El a mai declarat ă mai mulți comandanți Hamas au fost uciși peste noapte în cadrul ofensivei intensificate lansate de armata israeliană, potrivit BBC.

El a adăugat că astăzi vor intra în Gaza camioane cu ajutoare constând în alimente și apă.

311 morți s-au înregistrat în rândul forțelor de apărare israeliene de la atacul Hamas din 7 octombrie, a mai spus el.

Bombardamentele continuau sâmbătă în Fâşia Gaza, ţinta unor lovituri israeliene fără precedent la trei săptămâni după masacrul comis de mişcarea islamistă palestiniană, care a făcut peste 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Potrivit armatei, 229 de ostatici, israelieni, binaţionali sau străini, au fost duşi în Gaza de Hamas, care de atunci a eliberat patru femei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, 7.326 de persoane, majoritatea civili, inclusiv peste 3.000 de copii, au fost ucise în Gaza în bombardamentele de represalii israeliene începând din 7 octombrie.

Fâşia Gaza este izolată de lume de vineri pe fondul opririi telecomunicaţiilor şi a internetului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite