Netanyahu transmite condoleanţe la cinci zile de la atacul de la Moscova şi fără a i se adresa lui Putin

0
Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a transmis marţi condoleanţe familiilor victimelor „tragicului atac terorist" de vineri, de la o sală de concerte de lângă Moscova, la cinci zile după un eveniment condamnat aproape imediat de comunitatea internaţională, notează marţi EFE, citată de Agerpres.

Benjamin Netanyahu. FOTO Profimedia
Benjamin Netanyahu. FOTO Profimedia

„Cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor tragicului atac terorist de la Moscova. Terorismul, atacul deliberat împotriva civililor în scopuri politice sau religioase, este o crimă odioasă", a spus Netanyahu într-un comunicat în care nu a transmis condoleanţe guvernului sau preşedintelui rus, Vladimir Putin, remarcă agenţia de presă spaniolă.

„Să condamne în mod sistematic actele teroriste, indiferent de identitatea autorilor lor” 

În schimb, preşedintele israelian Isaac Herzog a transmis condoleanţe a doua zi după atac „familiilor victimelor, poporului rus şi liderilor acestuia pentru pierderea îngrozitoare de vieţi", într-un mesaj similar cu cel transmis atât de preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, cât şi de gruparea islamistă palestiniană Hamas.

„Toate naţiunile civilizate ar trebui să condamne în mod sistematic actele teroriste, indiferent de identitatea autorilor lor, fie că sunt terorişti Hamas care ucid civili israelieni sau terorişti ISIS care ucid civili ruşi", a apreciat Netanyahu marţi.

Atacul de la sala de concerte Crocus City Hall, la 20 de kilometri de centrul Moscovei, a făcut, potrivit ultimelor date oficiale, cel puţin 139 de morţi şi 182 de răniţi.

Autorităţile ruse au reţinut până acum opt suspecţi de implicare în atac, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite