Opt lucruri pe care piloții nu le fac niciodată când circulă ca pasageri în avion. Recomandările lor

0
Publicat:

Când piloții de avion călătoresc ca pasageri, ei aduc o perspectivă unică din cabina de pilotaj în cabină. HuffPost a aflat de la ei care sunt comportamentele pe care le evită întotdeauna atunci când zboară ca pasageri.

Pilot. FOTO Shutterstock
Pilot. FOTO Shutterstock

Nu vă lăsați pantofii jos când mergeți la baie!

Riscul de a vă murdări picioarele cu urină sau alte fluide corporale este suficient pentru a-i descuraja pe mulți pasageri, dar unii sunt încă tentați să meargă la toaletă fără pantofi și chiar fără șosete.

„Mulți pasageri se descalță atunci când sunt așezați pe scaun pentru confort în timpul zborului, dar eu mă asigur întotdeauna că mă încalț atunci când merg la baie", a declarat pentru HuffPost Stefán Dór Arnarsson, pilot la compania aeriană islandeză PLAY.

Nu vă ridicați înainte ca avionul să ajungă la poartă!

Nu doar că este neregulamentar să vă desfaceți centura înainte de stingerea semnalului luminos, dar este și periculos.

Uneori, piloții trebuie să frâneze brusc, ca atunci când sistemul de andocare al avionului îi spune pilotului să aștepte.

„Vă puteți imagina că atunci când oamenii ar sta pe culoar, ar avea șanse mari să fie răniți".

Nu vă îmbarcați fără o băutură!

La zborurile comerciale, am constatat că există momente în care însoțitorii de bord nu pot servi băuturi răcoritoare, fie din cauza unui zbor foarte scurt, fie din cauza turbulențelor raportate, „ceea ce ar face nesigur pentru însoțitorii de bord să aibă cărucioarele pe culoar", a spus Jeanie Carter, pilot pentru compania de aviație privată Wheels Up.

Nu intrați în panică din cauza turbulențelor!

De obicei, turbulențele nu sunt deloc periculoase, atâta timp cât urmați instrucțiunile echipajului de zbor.

„Rămâneți pe scaun și purtați centura de siguranță atunci când vi se cere să faceți acest lucru", a spus Jeanie Carter.

Nu puneți ambele genți în compartimentul de deasupra capului!

Mulți pasageri ignoră regulile companiilor aeriene care limitează numărul de bagaje de mână la o geantă pentru compartimentul de deasupra capului și la un obiect personal care trebuie să fie așezat sub scaunul din fața ta.

„Acum țin întotdeauna rucsacul sub scaunul din fața mea. Dacă toată lumea ar face acest mic lucru, ar face călătoriile mult mai ușoare pentru toată lumea", a adăugat Carter.

Nu țineți parasolarul închis în timpul decolării și aterizării!

Piloții nu pot vedea prea mult din aripi din cabina de pilotaj, așa că un pasager ar putea fi primul care vede ceva anormal și care anunță echipajul de zbor.

„Nu țin niciodată umbra ferestrei închisă la decolare sau aterizare", a declarat pilotul și bloggerul Mindy Lindheim.   

Nu vă îmbarcați înainte de a vă organiza!

„Înainte de a începe îmbarcarea, îmi aranjez lucrurile pentru a reduce la minimum timpul necesar pentru a ajunge la locul meu. Scot din geanta de la compartimentul de deasupra capului tot ceea ce vreau să am cu mine în scaunul meu în timpul zborului", a spus Arnarsson.

În doar câteva minute puteți inventaria bunurile și vă puteți asigura că obiectele importante sunt acolo unde trebuie să fie. Astfel, puteți reduce cu ușurință timpul petrecut blocând culoarul și încetinindu-i pe ceilalți.

Mulțumiți echipajului de zbor!

„În timp ce cobor de pe avion, întotdeauna mulțumesc echipajului de zbor", a spus Carter. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite