Kim Jong Un supervizează un test de motor pentru o rachetă hipersonică | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorul nord-coreean, Kim Jong Un, a supervizat testul cu succes a unui motor cu combustibil solid pentru un „nou tip de rachetă hipersonică cu rază medie de acţiune”, a transmis agenţia de stat KCNA, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Kim Jong Un FOTO: EPA-EFE
Kim Jong Un FOTO: EPA-EFE

Testul a fost efectuat de către organizaţia nord-coreeană responsabilă de rachetele de la situl de lansare a sateliţilor Sohae din nord-vestul ţării, potrivit KCNA.

A avut loc, potrivit aceleiaşi surse, „testul la sol al unui motor cu combustibil solid pentru un nou tip de rachetă hipersonică cu rază medie de acţiune”.

„Valoarea strategică a acestui sistem de armament pe plan militar este la fel de importantă ca şi cea a ICBM” (rachete balistice intercontinentale), a afirmat Kim Jong Un, potrivit agenţiei oficiale.

La sfârşitul anului 2023, Phenianul a transmis că a efectuat o serie de teste la sol ale unei noi clase de motoare cu combustibil solid pentru a-şi echipa rachetele balistice cu rază medie de acţiune (IRBM).

Potrivit experţilor, rachetele care folosesc acest tip de combustibil sunt mai manevrabile şi mai sigure, în comparaţie cu cele cu combustibil lichid.

În cazul rachetelor cu combustibil solid, nu este necesară să se facă plinul înainte de lansare, astfel că desfăşurarea lor este mai rapidă şi, prin urmare, face mai dificilă identificarea şi distrugerea lor de către un eventual adversar.

În 2023, Coreea de Nord anunțase deja că a testat cu succes prima sa rachetă ICBM cu combustibil solid - categorie cu cea mai importantă rază de acţiune din arsenalul nord-coreean -, văzând-o ca un progres major pentru forţele de contraatac nuclear ale ţării.

Kim Jong Un, a supervizat o serie de exerciţii de tir implicând „lansatoare de rachete multiple de mari dimensiuni”, potrivit KCNA.

Arme care, potrivit liderului de la Phenian citat de agenţie, vor ajuta nordul să „blocheze şi să suprime eventualitatea unui război cu ajutorul unei pregătiri perfecte şi constante pentru a face să se dărâme capitala inamicului”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite