Kim Jong Un ordonă creșterea producției de vehicule de lansare de rachete, în perspectiva unei posibile „confruntări militare”

0
Publicat:

Kim Jong Un, a emis ordine pentru intensificarea producției multiple de vehicule de lansare de rachete. Liderul nord-coreean consideră această măsură crucială pentru pregătirea țării în fața unei posibile „confruntări militare” cu inamicul, informează presa de stat nord-coreeană, citată de Reuters.

Coreea de Nord se pregătește de „confruntări militare” FOTO Profimedia
Coreea de Nord se pregătește de „confruntări militare” FOTO Profimedia

În timpul unei vizite la o fabrică de transportoare-lansatoare (TEL), Kim a subliniat că producerea diverselor tipuri de vehicule destinate armelor tactice și strategice reprezintă o sarcină cheie pentru consolidarea descurajării în contextul riscului unui război nuclear, conform agenției de știri KCNA.

„Subliniind că poziția și rolul fabricii sunt extrem de importante... având în vedere situația gravă actuală care impune o pregătire mai fermă pentru o confruntare militară cu inamicul, el a indicat sarcinile ce trebuie îndeplinite de fabrică”, a precizat sursa citată.

Știrea a apărut la scurt timp după ce Casa Albă a dezvăluit că regimul nord-coreean a furnizat recent Rusiei rachete balistice și lansatoare pentru a fi utilizate în conflictul din Ucraina, inclusiv câteva care au fost deja folosite în acest scop.

De mai multe luni, Washingtonul acuză Phenianul că oferă echipament militar Moscovei în schimbul sprijinului tehnic pentru îmbunătățirea capacităților sale militare. Coreea de Nord a negat în repetate rânduri aceste acuzații, respingând ideea transferului de arme către Rusia.

La o reuniune importantă de partid săptămâna trecută, Kim Jong Un a dat dispoziții armatei, industriei munițiilor și sectorului armelor nucleare să accelereze pregătirile de război, întrucât politica Statelor Unite face să pară inevitabil un conflict militar.

„Kim a specificat planul imediat pentru producția diverselor tipuri de TEL, planul de producție pe termen lung și sarcina capacității de producție”, a adăugat KCNA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite