Israelul dezminte existența unui acord de încetare a focului în sudul Fâșiei Gaza

0
Publicat:

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a dezminţit luni informaţiile difuzate de mass-media în legătură cu un acord de încetare temporară a focului în sudul Fâşiei Gaza, transmit EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

Soldați israelieni lângă Fâșia Gaza FOTO EPA-EFE
Soldați israelieni lângă Fâșia Gaza FOTO EPA-EFE

Anunțul a fost făcut la doar jumătate de oră după ce surse de securitate din Egiptul vecin au declarat că un astfel de acord urma să fie pus în aplicare.

„Nu există în prezent niciun armistiţiu şi niciun ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor" din Fâşie, se menţionează într-o declaraţie de presă a biroului lui Netanyahu.

Două surse de securitate egiptene au declarat luni că Egiptul, Israelul şi SUA au căzut de acord cu privire la o încetare temporară a focului în sudul Fâşiei Gaza, începând cu ora 06:00 GMT, situaţie ce coincide cu redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Rafah.

Aceleași surse declaraseră că încetarea focului urma să dureze câteva ore şi că cele trei ţări ar fi căzut de acord ca punctul de la Rafah să rămână deschis până luni, la ora 14:00 GMT.

Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza

Amintim că armata israeliană și-a masat duminică trupele pentru o ofensivă terestră în nordul Fâşiei Gaza în scopul de a anihila mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

Suntem desfăşuraţi de-a lungul Fâşiei Gaza cu forţele noastre terestre, pregătindu-ne pentru următoarea etapă a operaţiunii”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Cornicus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite