Doi tineri, arestaţi pentru „terorism sushi”. S-au filmat în timp ce făceau ceva interzis în Japonia VIDEO

0
Publicat:

Doi japonezi au fost arestați la Osaka pentru obstrucționarea afacerilor după ce și-au folosit bețișoarele pentru a mânca ghimbir murat dintr-un recipient destinat tuturor clienților în timp ce se aflau într-un restaurant. Ei sunt acuzați de "terorism sushi".

Arestările lui Toshihide Oka și Ryu Shimazu au loc într-un moment în care sectorul alimentar  încearcă să limiteze comportamentul neadecvat în rândul clientelei, anunță The Guardian.

Incidentul a avut loc într-un restaurant FOTO Shutterstock
Incidentul a avut loc într-un restaurant FOTO Shutterstock

Oka, în vârstă de 34 de ani, și Shimazu, de 35 de ani, sunt acuzați de obstrucționarea afacerilor după ce și-au folosit bețișoarele pentru a mânca ghimbir murat dintr-un recipient destinat tuturor clienților în timp ce se aflau într-un restaurant aparținând lanțului Yoshinoya. Clipul cu gluma a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare, iar cei doi sunt, de asemenea, acuzați de distrugerea proprietății prin contaminarea recipientului și a ghimbirului cu ustensilele lor.

Se presupune că cei care iau masa trebuie să folosească bețișoare separate pentru a adăuga garnituri în felul lor de mâncare. Clienții ar trebui să folosească bețișoare separate pentru a adăuga topping-uri în felul de mâncare comandat.

Cei doi și-au recunoscut vina

Poliţia a precizat că cei doi şi-au recunoscut vina, Shimazu fiind citat spunând: "Am vrut să fac pe toată lumea să râdă". La rândul său, Oka a declarat: "I-am spui lui Shimazu să facă ceva amuzant. Am vrut să arăt tuturor pentru că mi s-a părut amuzant". Shimazu a fost arestat la 9 martie şi inculpat la 29 martie pentru cauzare de pagube materiale şi prejudicierea afacerii. Arestarea lui Oka a avut loc luni.

Yoshinoya, care operează aproximativ 1.000 de restaurante în Japonia, a raportat incidentul la poliție după ce a luat cunoștință de înregistrarea video în februarie. Acesta a fost nevoit să închidă temporar punctul de vânzare din Osaka, să înlocuiască ghimbirul murat și să dezinfecteze toate recipientele sale.

Este cu adevărat regretabil că această știre a provocat disconfort și anxietate în rândul clienților și a pus sub semnul întrebării siguranța și securitatea meselor în oraș, în general”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Sperăm sincer că acest lucru nu se va întâmpla din nou.

Arestările vin la o săptămână după ce un bărbat a fost pus sub acuzare pentru că a lins partea superioară a unei sticle comune de sos de soia într-un restaurant de sushi pe banda rulantă în februarie. Alte două persoane au fost arestate în legătură cu acest incident.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite