Cel puţin 52 de morți într-un atentat sinucigaş în timpul unei procesiuni religioase în Pakistan VIDEO

0
Publicat:

Cel puţin 52 de persoane au fost ucise şi peste 50 rănite vineri într-un atac sinucigaş asupra unei procesiuni religioase consacrată aniversării naşterii profetului Mahomed în provincia Balucistan, relatează Reuters, citând oficiali din poliţie şi din sistemul sanitar.

Răniţii sunt trataţi la spitale din oraşul Mastung. Foto Captură video YouTube
Răniţii sunt trataţi la spitale din oraşul Mastung. Foto Captură video YouTube

 Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, care are loc în contextul unei înmulţiri a atacurilor grupurilor militante în vestul ţării, care reprezintă o provocare pentru forţele de securitate înainte de alegerile naţionale programate în ianuarie anul viitor, scrie Agerpres.

Atacatorul s-a aruncat în aer în apropierea autovehiculului adjunctului şefului poliţiei", a declarat pentru Reuters inspectorul general adjunct Munir Ahmed, adăugând că explozia a avut loc în proximitatea unei moschei unde oamenii se adunau pentru procesiunea care aniversează naşterea profetului Mahomed, care este zi de sărbătoare naţională.

The Tehrik-e Taliban Pakistan, o umbrelă pentru diferite grupuri sunite cu o linie dură, a negat că a comis atacul.

Răniţii sunt trataţi la spitale din oraşul Mastung, din apropiere. Ministrul de interne Sarfraz Bugti a afirmat că explozia a fost „un act foarte abominabil".

În luna iulie, peste 40 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş din provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul ţării, la o reuniune religioasă a unui partid politic.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite