Ce plănuia să facă afaceristul care a dat 13,5 milioane de lire sterline pe cel mai scump bungalou din lume. Oficialii s-au opus vehement

0
Publicat:

Odată cu achiziționarea unei căsuțe edwardiene, a cărei imagine „pitorească” s-a dovedit a fi înșelătoare, Tom Glanfield, un om de afaceri de succes, s-a trezit în mijlocul unei dispute cu autoritățile locale din Sandbanks, Dorset.

Tom Glanfield a cumpărat proprietatea în martie 2023 FOTO Colaj Instagram
Tom Glanfield a cumpărat proprietatea în martie 2023 FOTO Colaj Instagram

Proprietatea, achiziționată pentru 13,5 milioane de lire sterline în martie 2023, este acum subiectul unui controversat plan de demolare și reconstruire, întâmpinat cu opoziție vehementă, notează Daily Mail

Oficialii consiliului local spun că proprietatea, care se află într-o zonă de conservare, a fost nominalizată pentru includerea pe lista patrimoniului local, dându-i statutul de bun patrimonial nedesemnat (NDHA).

Consiliul local a refuzat, recent, permisiunea de demolare, considerând că noua casă propusă pentru construire nu se potrivește caracterului zonei de conservare.

Ofițerul de conservare, Kalina Kuteva a comentat că „locuința de înlocuire propusă ar avea un design contemporan destul de generic”, amintind de o „cutie” și nerespectând aspectul specific al zonei.

Planurile omului de afaceri, respinse de oficiali

Glanfield, în vârstă de 46 de ani, care este și tatăl a doi copii, intenționează să transforme proprietatea într-o casă modernă, ecologică și eficientă energetic, cu energie regenerabilă și o instalație de desalinizare.

Planurile sale includeau cinci dormitoare, inclusiv o suită principală uriașă cu o cadă cu jacuzzi înălțată cu vedere la mare, dressing, zonă de relaxare și balcon propriu.

La parter ar fi fost o bucătărie enormă în plan deschis și o zonă de luat masa, un lounge cu înălțime dublă, birou de acasă, bar de divertisment și zonă de divertisment.

La subsol ar fi fost adăpostită o sală de cinema, o sală de sport și o sală de duș.

Afară ar fi existat o terasă superioară și o terasă și o terasă sub acoperire și un gazon care să fi curs până la apă. Casa ar avea, de asemenea, un „acoperiș și pereți vii”.

Deși cinci vecini au susținut planurile magnatului, oficialii locali au respins proiectul într-un raport de conservare.

Un vis, devenit o „capcană a morții”

Proprietatea, cunoscută drept „cel mai scump bungalou din lume”, se află pe „Millionaire's Row” din Sandbanks și a fost inclusă pe lista patrimoniului local, având statutul de bun patrimonial nedesemnat.

Într-un interviu anterior, Glanfield a descris actuala casă ca fiind o „capcană a morții”, dezvăluindu-i interiorul urât și învechit.

image

El a adăugat: „Sunt dornic să creez ceva care este complet eficient și pasiv. Visul meu este să construiesc o casă de familie care nu numai că va păstra frumusețea modestă a parcelei, dar va rezista timpului”.

Totodată, proprietarul și-a exprimat dezamăgirea față de decizia consiliului.

„Cel mai important lucru pentru mine este să respect și să protejez împrejurimile naturale ale proprietății, inclusiv copacii maturi uimitori”, a precizat el

Cu o suprafață de 2.909 mp, prețul este de 4.640 de lire sterline pe mp - cel mai scump din lume, depășind prețul celor din New York, Londra și Hong Kong.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite