În interiorul „celui mai scump superiaht din lume“, în valoare de 4,2 miliarde de euro. Este acoperit în aur și os de T-rex FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un superiaht, cel mai scump și unic în lume, este învelit în aur, acoperit cu platină și strălucitor, cu un perete cu lacuri de acvariu, scrie thesun.co.uk. Iahtul este de peste trei ori mai scump decât cel considerat al doilea ca valoare din lume.

Yahtul History Supreme FOTO: X
Yahtul History Supreme FOTO: X

Dacă toate aceste metale strălucitoare nu sunt de ajuns pentru a acoperi costul de 4,2 miliarde de euro, în dormitoarele principale se găsesc, de asemenea, așchii de os de T-rex autentice.

Iahtul, numit History Supreme, este cunoscut de mult timp ca "regele bling-bling-ului de pe mare", deoarece niciun alt vas de lux nu s-a apropiat vreodată de prețul său uriaș.

Cea mai mare parte a prețului provine din faptul că este acoperit cu 100.000 kg de aur, platină și bijuterii orbitoare.

Balustradele, puntea, zona de luat masa și chiar și baza vasului sunt toate învelite în aur, iar chiar și ancora a fost făcută special pentru a fi înmuiată în aur.

Yahtul History Supreme FOTO: X
Yahtul History Supreme FOTO: X

Osul de dinozaur folosit provine din Arizona, în SUA, unde, de obicei, costă în jur de 80.000 de euro pentru o bucată mică din osul coapsei unui animal străvechi, dar a fost folosit pentru a adăuga o notă foarte scumpă la acest proiect major.

De obicei, iahturile sunt văzute ca fiind o achiziție la care doar cei foarte bogați pot visa, dar chiar și History Supreme este mult peste limita de preț a celor mai mulți miliardari.

Al doilea cel mai scump super iaht este al rusului extrem de bogat Roman Abramovici.

Vasul său, Eclipse, este evaluat la 1,4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă doar o treime din valoarea History Supreme.

Designerul britanic Stuart Hughes este mintea strălucită din spatele acestui proiect unic, care i-a luat puțin peste trei ani pentru a fi finalizat, în ciuda caracteristicilor sale complexe.

Bărbatul este cunoscut pentru munca sa la alte obiecte de lux, cum ar fi iPhone-urile pe care le înfășoară în metale scumpe.

Yahtul History Supreme FOTO: X
Yahtul History Supreme FOTO: X

Cu o lungime de 30 de metri, mega iahtul nu a precupețit nicio cheltuială și a fost realizat cu intenția de a fi cel mai mare lucru care a navigat vreodată.

O punte spațioasă, o zonă de luat masa și un living, toate strălucesc în iaht, dar dormitorul matrimonial masiv este cel care strălucește cu adevărat.

Dormitorul principal este realizat cu accente de platină, cu un perete întreg realizat din pietre de acvariu de la un meteorit și oase de dinozaur.

Lui Stuart i s-a dat frâu liber și i s-a spus să facă tot ce vrea cu el. La vremea respectivă, History Supreme a costat 3 miliarde de lire sterline pentru a fi finalizat.

Luxul nu s-a oprit odată cu finalizarea elementelor de design, deoarece locul trebuia încă mobilat și umplut cu bunuri mai scumpe.

O sticlă de alcool de lux placată cu diamante de 18,5 carate - unele dintre cele mai rare de pe pământ - și un iPhone învelit în diamante au fost adăugate ca avantaje suplimentare.

Telefonul a fost învelit în 500 de diamante tăiate, cu două diamante frumoase și interschimbabile montate peste "butonul de pornire", un diamant roz de 7,4 carate și un diamant rar de opt carate.

Iahtul a fost vândut pentru 2,53 miliarde de lire sterline în 2011, când a fost vândut unui om de afaceri malaezian anonim care nu s-a prezentat niciodată în mod oficial lui Stuart în timpul acestei vânzări istorice.

În ultimii 12 ani, nu a fost făcută nicio fotografie a vasului, ceea ce face ca locul în care se află și starea în care se află în prezent să fie un mister.

Mulți au rămas intrigați de acest iaht, unii chiar susținând că este doar o poveste inventată din cauza lipsei de fotografii făcute vreodată cu el.

Yahtul History Supreme FOTO: X
Yahtul History Supreme FOTO: X

Există doar patru fotografii, iar camerele cu diamante încrustate și placarea cu aur pot fi văzute doar de la distanță.

Cealaltă controversă se referă la modul în care ar funcționa nava.

Un iaht care trebuie să facă față unei greutăți suplimentare de 100.000 kg nu ar putea rămâne pe linia de plutire în momentul în care atinge apa, deoarece ar fi pur și simplu prea greu.

Yahtul History Supreme FOTO: X
Yahtul History Supreme FOTO: X

Pasionații de ambarcațiuni încă mai au speranța că într-o zi iahtul mistic va apărea din nou, iar frumusețea scumpă va putea fi admirată și imaginată un pic mai mult.

Tiranul Vladimir Putin are o colecție extravagantă de iahturi somptuoase, dar chiar și întreaga sa colecție este puțin peste 1,2 miliard de euro, cel mai scump fiind de 880 de milioane de lire sterline.

Un vas de 270 de picioare numit Basrah Breeze este probabil singurul iaht care se apropie de History Supreme în ceea ce privește metalele sale prețioase, deoarece a fost complet încrustat în aur.

Ambarcațiunea - folosită de Sadam Hussein - este dotată cu toate facilitățile de care ar avea nevoie un tiran irakian - inclusiv piscine, o moschee și un lansator de rachete.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite