Bărbații din Australia au câștigat dreptul de a intra înt-un local rezervat exclusiv femeilor

0
Publicat:

Bărbații vor avea în curând voie să intre într-un salon de artă rezervat exclusiv femeilor din Australia, drept pe care l-au câștigat în urma unui proces, notează BBC.

Șampanie, o băutură pentru ocazii unice Arhivă
Șampanie, o băutură pentru ocazii unice Arhivă

Expoziția „Ladies Lounge“ de la Muzeul de Artă Veche și Nouă (Mona) din Tasmania a interzis accesului bărbaților în incinta sa.

După ce i s-a refuzat intrarea, un bărbat a acționat în instanță pentru discriminare, proces pe care l-a câștigat marți. „Suntem profund dezamăgiți de această decizie“, a declarat un reprezentant al Mona. Salonul funcționează din 2020 și a fost deschis după conceptul unui vechi pub australian - un spațiu care excludea în mare parte femeile până în 1965 - și pentru a-i schimba soarta, femeile au parte de servicii de cinci stele, în timp ce bărbații erau ținuți la ușă.

Jason Lau, un rezident din New South Wales care a vizitat Mona în luna aprilie a anului trecut, a fost unul dintre cei nemulțumiți. El a susținut că muzeul a încălcat legea anti-discriminare a statului, nereușind să ofere „o furnizare echitabilă de bunuri și servicii în conformitate cu legea” pentru el și pentru alți deținători de bilete care nu se identificau ca fiind de sex feminin.

Reprezentanții muzeului l-au combătut pe bărbat, spunând că totul a fost conceput pentru a promova egalitatea de șanse pentru un grup de persoane care au fost dezavantajate din punct de vedere istoric.

În hotărârea sa, Richard Grueber a respins argumentul, constatând că nu era „evident” cum împiedicarea bărbaților de a vedea operele de artă celebre din Ladies Lounge a atins acest obiectiv.

Decizia sa de a permite „persoanelor care nu se identifică drept doamne” să aibă acces la expoziția din pub va intra în vigoare peste 28 de zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite