„Insula Crimelor“, locul în care şi-au găsit sfârşitul sute de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
schelet

O insulă exotică. O descoperire macabră. Şi prea puţine indicii referitoare la ce anume a provocat moartea a sute de pasageri ai unui vas care a naufragiat în urmă cu aproximativ 400 de ani în apropiere de fâşia de pământ.

Arheologii încearcă în continuare să afle ce anume s-a petrecut pe Insula Beacon, situată nu departe de Australia, după ce nava olandeză Batavia a naufragiat în 1629 în apropierea ei, notează BGR News.

Pe navă s-ar fi aflat, potrivit informaţiilor existente, peste 300 de pasageri. Iar arheologii au descoperit o groapă comună în care se aflau 125 de schelete ale unor femei, bărbaţi şi copii. Însă nu este deloc clar cum şi-au găsit sfârşitul aceşti oameni. În plus, experţii spun că, în urma săpăturilor în zonă, ar putea fi descoperite şi alte schelete.

Cum pare să fi fost vorba despre un adevărat măcel, arheologii fac eforturi susţinute să afle ce anume s-a întâmplat pe această insulă, caracterizată de întinderi mari de nisip alb şi vegetaţie rară, ce a primit denumirea de „Insula Crimelor“.

Se pare că pasagerii navei care au reuşit să înoate până la insulă au aşteptat în zadar să fie salvaţi. Experţii pornesc de la premisa că între ei au apărut tensiuni şi, pe măsură ce zilele s-au scurs, au dat uitării decenţa, iar violurile, tortura şi crimele au ajuns să fie la ordinea zilei.

Potrivit arheologilor, peste 100 de oameni au fost ucişi în decurs de numai câteva luni.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite