Armata israeliană susţine că a atacat peste 50 de ţinte Hezbollah în Siria şi 3.400 în Liban începând din octombrie

0
Publicat:

Armata israeliană a susţinut sâmbătă că a atacat peste 50 de ţinte legate de Hezbollah în Siria de la începutul războiului în octombrie împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Isaelul a desfăşurat trei divizii militare de-a lungul părţii sale de graniţă cu Liban. FOTO EPA EFE
Isaelul a desfăşurat trei divizii militare de-a lungul părţii sale de graniţă cu Liban. FOTO EPA EFE

„Am atacat infrastructura Hezbollah şi în Siria. Am atacat la sol şi din aer peste 50 de ţinte", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-un briefing de presă, în contextul în care armata israeliană rareori recunoaşte că desfăşoară operaţiuni în Siria.

Armata israelieană a atacat de asemenea 3.400 de ţinte Hezbollah în Liban, inclusiv 120 de avanposturi de supraveghere a frontierelor, 40 de depozite de rachete şi alte arme şi peste 40 de centre de comandă, a spus Hagari.

Peste 200 de morți

Daniel Hagari a estimat numărul inamicilor morţi la peste 200.

Purtătorul de cuvânt al armatei a declarat totodată că Israelul a desfăşurat trei divizii militare de-a lungul părţii sale de graniţă cu Liban în aşteptarea implicării Hezbollah după ce Hamasul palestinian a lansat un atac transfrontalier şocant pe 7 octombrie, declanşând războiul din Fâşia Gaza.

Cu zeci de mii de locuitori din nord evacuaţi, Israelul a ameninţat că va escalada luptele din Liban dacă Hezbollah nu se retrage de la graniţă, şi a căutat ajutor occidental pentru a găsi o soluţie diplomatică la Beirut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite