Video Vești proaste pentru Ucraina: Rusia utilizează pentru prima dată bomba de trei tone, care spulberă instant clădirile VIDEO

0
Publicat:

Joi, armata rusă a lansat pentru prima dată o bombă glisantă de trei tone, denumită FAB-3000, asupra unui punct de concentrare al trupelor ucrainene în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, conform agenției de presă EFE, citată de Agerpres.

Mișcare amplifică conflictul dintre Rusia și Ucraina și ridică îngrijorări cu privire la escaladarea violențelor în regiune. În imagini se poate vedea cum puterea enormă și inevitabilă a celor trei tone de explozibil distruge complet trei clădiri.

Forţele aerospaţiale ruse au utilizat pentru prima oară o bombă FAB-3000 cu modul de glisare şi control al zborului UMPK", a declarat o sursă militară pentru agenţia oficială de presă rusă TASS.

Conform sursei, bomba a vizat un imobil în localitatea ucraineană Lipțî, situată în apropierea graniței cu Rusia, unde erau concentrate trupele inamice.

Clădire distrusă de bomba folosita de armata rusa - Foto X (exTwitter)
Clădire distrusă de bomba folosita de armata rusa - Foto X (exTwitter)

Mai înainte, mai mulți bloggeri militari ruși au postat un videoclip în care se presupune că este ilustrată utilizarea acestei bombe asupra unei clădiri folosite ca refugiu pentru soldați ucraineni. În imagini, se poate observa o explozie care acoperă o zonă semnificativă. Conform bloggerilor ruși, bomba, care are o rază de distrugere efectivă de 230 de metri și a cărei undă de șoc se extinde până la 1.200 de metri, a căzut la o distanță mai mică de 10 metri față de țintă.

Până în prezent, armata rusă a utilizat cu succes bombe glisante de 500 și 1.500 de kilograme, esențiale în ocuparea bastionului ucrainean din Avdiivka în regiunea Donețk. Aceste bombe, modernizate prin adăugarea de aripi pliabile și sisteme de navigație prin satelit la bombele sovietice mai vechi, permit avioanelor rusești să atace ținte la o distanță de aproximativ 70 de kilometri, evitând astfel apărarea antiaeriană ucraineană. Experții consideră că aceste bombe sunt ieftine, dar au o capacitate distructivă semnificativă.

În martie, Ministerul rus al Apărării a transmis că a început producția de bombe de trei tone. Această dezvăluire a avut loc în timpul unei vizite efectuate de Serghei Șoigu, care era ministrul rus al apărării la acea vreme, la o fabrică din complexul industrial militar rusesc din Nijni Novgorod, situat la aproximativ 400 km est de Moscova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite