România trimite Ucrainei un sistem de rachete sol-aer PATRIOT. Decizia luată în CSAT

0
Publicat:

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis ca România să furnizeze Kievului un sistem de rachete sol-aer PATRIOT. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței care a avut loc joi, 20 iunie, la Palatul Cotroceni. 

Ședința CSAT
Ședința CSAT are loc joi, 20 iunie, la ora 13.00. FOTO: Presidency (Arhivă)

Conform Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda şedinţei CSAT s-au aflat subiectele referitoare la: obiectivele României pentru Summitul NATO din 2024; Forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025; Stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse. 

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost avizarea solicitărilor pentru obţinerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions S.R.L. şi ASEE Solutions S.R.L.

Totodată, în cadrul şedinţei au fost analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

La această ședință au luat parte prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, reprezentanţi ai SRI şi SIE, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea, conform imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială. 

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, nu a fost prezentă la ședință, întrucât se află într-o vizită de lucru în SUA. Totuși, Luminița Odobescu a fost înlocuită de secretarul de stat Luca Niculescu. 

De asemenea, nici Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, nu a luat parte la ședință. 

Amintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi ulterior va anunţa public decizia luată pe acest subiect, după ce Ungaria și Slovacia și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite