„Ventilatoarele“ cumpărate de Londra din China pot ucide pacienţi cu Covid-19, avertizează medici britanici

0
0

Aproximativ 250 de „ventilatoare“ achiziţionate de Regatul Unit din China pot „răni sau chiar omorî pacienţii“ în cazul în care sunt folosite în spitale, avertizează medici britanici într-o scrisoare.

Aceste aparate medicale de respiraţie artificială prezintă probleme în alimentarea cu oxigen, nu pot fi curăţate corespunzător, au un ”design nefamiliar” şi un manual de utilizare neclar şi au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanţe, ci nu în spital, avertizează ei în scrisoare, scrie postul american NBC News.

Problemele semnalate în Marea Britanie nu sunt un caz izolat, ci sunt un exemplu al dificultăţilor aprovizionării cu material sanitar în întreaga lume, afectată de covid-19.

Numeroase guverne depun eforturi, din martie, să achiziţioneze echipament medical, mare parte din China, iar o mare parte din acest material este vital în lupta împotriva pandemieie, însă unele echipamente sunt defectuoase sau nepotrivite.

Guvernul lui Boris Johnson este dur criticat din cauza modului în care  a gestionat epidemia.

Guvernul conservator este acuzat, în contextul în care bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 26.711 morţi de la începutul epidemiei, de faptul că a eşuat în furnizarea de echipamente de protecţie personalului din domeniul sănătăţii şi în testare. 

Pe aceeaşi temă: 

Orban: 200 de ventilatoare vin din SUA ca urmare a discuţiei între Trump şi Iohannis. Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din România

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri