Ciolacu, șocat după împușcarea premierului slovac: „Asemenea acte extreme nu au justificare”. Ciucă: „Condamn ferm tentativa de asasinat”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat șocat de atacul armat în urma căruia a fost împușcat omologul său din Slovacia, Robert Fico. Într-un mesaj transmis pe platforma X, șeful Guvernului român a subliniat că „asemenea acte extreme nu au nicio justificare”. Șeful Senatului român, Nicolae Ciucă a condamnat ferm atacul. 

Premierul român a susținut că asemenea acte nu au justificare FOTO Inquam
Premierul român a susținut că asemenea acte nu au justificare FOTO Inquam

UPDATE:

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul armat în urma căruia premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat în orașul Handlova. Șeful statului român a subliniat că astfel de acte extremiste amenință valorile europene de bază. 

Atacul a fost condamnat și de șeful Senatului român, Nicolae Ciucă, care a transmis că sunt așteptate detalii cu privire la incidentul care a avut loc în Slovacia. 

„Condamn ferm tentativa de asasinat raportată asupra premierului slovac Robert Fico. Aceste acte de violență nu au locul într-o democrație. Așteptăm mai multe detalii despre incident și avem încredere că autoritățile vor efectua o anchetă amănunțită”, a scris Nicolae Ciucă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

„Profund șocat de știrile care vin din Slovacia. Îi transmit cele mai sincere gânduri primului ministru slovac Robert Fico. Asemenea acte extreme nu au nicio justificare, iar autorii trebuie trași la răspundere”, a scris premierul României într-un mesaj publicat pe platforma X, fostă Twitter.

Mesajul premierul României vine în contextul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost transportat la spital în urma unui incident în care au avut loc împușcături, a informat presa locală.

Potrivit unor relatări de presă, Fico a fost împușcat, fiind rănit, în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitală, potrivit postului de televiziune de știri TA3. Un suspect ar fi fost reținut. Patru focuri de armă au fost trase, iar unul dintre ele l-a nimerit în abdomen pe Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, a relatat Reuters citând postul de televiziune TA3.

Aktuality relatează că împușcăturile au fost o tentativă de asasinat. Postul de știri scrie că împușcăturile au avut loc în momentul în care premierul Robert Fico a venit să dea mâna cu o mică mulțime de oameni.

Zuzana Čaputová, președintele Slovaciei, a condamnat atacul „brutal” asupra premierului Robert Fico și a declarat că îi dorește însănătoșire grabnică, relatează Reuters.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite